همه چیز درباره عملگرایی

عملگرایی چیست؟

عملگرایی یک موضوع نسبتا جدید در حوزه توسعه فردی است. به همین خاطر ممکن است چندان با آن آشنا نباشید و ندانید چطور باید آن را تشخیص دهید. برای اینکه خودتان را در این زمینه بهتر بشناسید، ابتدا به سوالات زیر پاسخ بدهید:

آیا

  • شروع هر کاری را به شنبه موکول می‌کنید؟
  • برای آغاز یک کار جدید انقدر منتظر می‌مانید تا زمانی که دیگر شوقی برایتان باقی نماند؟
  • برای انجام کارهایتان برنامه‌ریزی می‌کنید ولی نمی‌دانید چگونه به انجام آن برنامه متعهد بمانید؟

اگر جوابتان به سوالات فوق مثبت است، احتمالا روحیه عملگرایی در شما ضعیف است. پس با ما همراه شوید تا به شما کمک کنیم با علت این مشکلات و نحوه برطرف کردن آنها آشنا شوید.

عملگرایی چگونه به ما کمک می‌کند؟

همه ما افرادی را دیده‌ایم که به راحتی به تمام خواسته‌های خود می‌رسند. آنها برای شغلشان زمان می‌گذارند، زبان جدیدی می‌آموزند، ساز می‌زنند و در کنار خانواده و دوستان به گردش و تفریحشان می‌رسند. حتما برای خیلی از شما از خود می‌پرسید که این آدمها چطور به هرچه می‌خواهند، می‌رسند؟ چگونه انگیزه خود را از دست نمی‌دهند و هیچ چیز مانعشان نمی‌شود؟ به طور خلاصه این افراد چطور انقدر عملگرا هستند؟

شاید خیلی از ما ریشه مشکلات فوق را تنها به عدم پشتکار و تنبلی ربط بدهیم. ولی واقعیت به این سادگیها هم نیست. دلایل زیادی وجود دارند که بین شما و خواسته‌هایتان قرار می‌گیرند و مانع انجام کارهای مهم می‌شوند.

ولی در نهایت این شمایید که مسئول زندگی خودتان هستید. پس باید بتوانید این موانع را برطرف کنید. تنها در این صورت است که ممکن است برای رسیدن به خواسته‌هایتان گامهای عملی بیشتری بردارید. برای نیل به این هدف باید این عوامل بازدارنده را بشناسید و از آنها بپزهیزید. همچنین باید سعی کنید خصوصیاتی را در خود پرورش بدهید که شما را به سمت عملگرایی سوق می‌دهند.

عملگرایی چیست؟

عملگرایی یک جنبش فلسفی بود که فیلسوفان در قرن نوزدهم مطرح کردند. طرفداران این جنبش معتقدند که یک ایده زمانی ارزش دارد و درست است که در عمل جواب بدهد. در واقع عملگرایی بر انجام کارها و کسب نتیجه متمرکز است. مثلا از نظر عملگراها آموزش دروسی که در زندگی واقعی و روزمره کاربردی ندارند، فایده‌ای ندارد. سیستم آموزشی باید طوری پی‌ریزی شود که دروس در زندگی به کار بروند تا دانش آموزان شوق بیشتری برای یادگیری داشته باشند.

بررسی این دیدگاه در زندگی واقعی نشان می‌دهد که واقعا عملی کردن هر ایده آن چیزی است که واقعا اهمیت دارد. قطعا افراد زیادی قبل از برادران رایت به فکر پرواز افتاده‌بودند. ولی تنها این دو نفر بودند که این ایده را به مرحله انجام رساندند. پس آنچه در نهایت اهمیت دارد، تلاش برای تبدیل یک ایده به نتایج واقعی است.

برای اینکه از نتایج تئوری عملگرایی استفاده کنید، نیازی نیست حتما یک فیلسوف باشید. کافی است موانع فکری که بین شما و آرزوهایتان قرار دارند را بشناسید، با ویژگیهای یک فرد عملگرا آشنا شوید و راهکارهایی برای تقویت این ویژگیها در خودتان را به آموخته و به کار بگیرید. برای کسب این اطلاعات تا آخر این مقاله با ما همراه شوید.

تاثیر عملگرایی در موفقیت

چرا عملگرا نیستیم؟

دلایل متعدد درونی و بیرونی می تواند سد راه عملگرایی ما شود. برای قرارگیری در مسیر عملگرایی، خوب است قبل از هر چیز این عوامل را بشناسیم. سپس آن را حل کنیم. به همین سادگی!

  • کمال گرایی و تمایل به کامل بودن

بیشتر ما کم و بیش انسان های کمال طلبی هستیم. یعنی انتظار داریم کارهایمان به

بی نقص ترین شکل ممکن انجام شود و اگر طبق استاندارد های سطح بالایی که در نظر گرفتیم پیش نرفت، ترجیح می دهیم به کل انجامش ندهیم.

اگر شما هم می خواهید به فردی عملگرا تبدیل شوید لازم است بی نقص گرایی خود را کمرنگ و ذهنیت رشد را جایگزین آن کنید. برای آشنایی بیشتر با کمال گرایی و راهکار های درمان آن این مقاله به شما کمک شایانی خواهد کرد.

 

  • کمبود اعتماد به نفس

وقتی ما به خود و توانایی هایمان اطمینان نداشته باشیم، به فردی با اعتماد به نفس پایین تبدیل می شویم. چنین فردی توجهش مدام به دیگران است و سعی دارد طبق نظرات آنها پیش رود. این عادت نادرست رفته رفته باعث می شود به کارهایی که مایلیم نپردازیم.

برای رفع این مشکل باید جدا از اشتباهاتی که مرتکب می شویم برای خود ارزش قائل باشیم، توانایی هایمان را بپذیریم و به آنها ایمان بیاوریم.

  • اهمالکاری و تعلل

به راستی که اهمالکاری اصلی ترین دشمن عملگرایی است. اکثر ما حداقل یک بار گرفتار آن شده ایم و و حتی سعی کرده ایم با  آن مقابله کنیم. افرادی که با اهمالکاری درگیرند به جای اینکه کارهای ضروری و مهم را انجام دهند، کارهایی که برایشان لذت بخش است را انجام می دهند. همین امر میزان عملگرایی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

چه عواملی سد راه عملگرایی می‌شوند؟

ما به دلایل مختلفی که در خودآگاه و ناخودآگاه ما وجود دارند، از انجام دادن کارها خودداری می‌کنیم. برای تمرین عملگرایی ضروری است این عوامل را بشناسیم و اگر آنها را در خودمان مشاهده کردیم برای حل آنها بکوشیم. این عوامل عبارتند از:

  • کمالگرایی و بی نقص گرایی: خیلی از ما همیشه به دنبال بهترین و کاملترین چیزها می‌گردیم و فکر می‌کنیم باید حتما بی‌نقص باشیم تا کاری را شروع کنیم. مثلا فکر می‌کنیم باید اول تمام اطلاعات مربوط به یک سبک نقاشی را کسب کنیم و سپس قلم به دست بگیریم. در حالی که تنها در پس انجام یک کار و کسب تجربه است که می‌توانیم بهتر شویم.

پس باید به ذهن خود یادآوری کنیم که ذهنیت رشد را جایگزین ذهنیت کمالگرایی کنیم. برای آشنایی بیشتر با این کمالگرایی و راههای غلبه بر آن می‌توانید به این مقاله هم مراجعه کنید.

  • ترس از شکست: شکست برای ما تبدیل به یک اتفاق ترسناک شده است که هرگز نباید اتفاق بیفتد. ترس از شکست مانع شروع خیلی از کسب و کارها، و یا رفتن به یک سفر هیجان‌انگیز می‌شود. باید ترس از شکست را مدیریت کنید تا عملگرایی در شما بهبود یابد. در این باره در ادامه مقاله توضیحات بیشتری را ارائه می‌کنیم.
  • کمبود اعتماد به نفس و توجه بیش از حد به بازخوردهای بیرونی: گاهی اوقات ما خیلی به خودمان و تفکرمان اعتماد نداریم. این موضوع در کنار توجه به نظرات دیگران می‌تواند موجب شود که ما به کارهایی که مایلیم نپردازیم. ولی حتما این گفته معروف را شنیده‌اید که”

ابتدا تو را نادیده می گیرند، بعد به تو می خندند، سپس با تو می جنگند، و در نهایت تو پیروز می شوی”

حالا که با این باورهای غلط آشنا شدیم، بد نیست ببینیم یک فرد عملگرا چگونه فکر می‌کند.

در مغز یک فرد عملگرا چه می‌گذرد؟

عملگرایی یک ویژگی مثبت است که به شما کمک می‌کند به هدفهایتان برسید و مسیر موفقیت را به سرعت طی کنید.

در ذهن یک فرد عملگرا چه می گذرد؟کسانی که عملگرا هستند، به واقعیتهای موجود در اطراف به خوبی آگاهند. آنها می‌دانند که عوامل و مشکلات خارجی ممکن است مسیر آنها را منحرف کند، با این حال آنها تلاش می‌کنند با استفاده از منابعی که در دسترسشان قرار دارد، به خواسته‌های خود برسند.

این افراد می‌توانند آنچه واقعا برایشان ارزشمند است را تشخیص داده و بر اساس آن عمل کنند. آنها از کارهای ناخوشایند نمی‌ترسند و به همین دلیل در انجام کارها قاطع و سریع هستند.

افراد عملگرا افرادی با پشتکار قوی هستند که وقتی هدفی را برای خودشان معین می‌کنند، بلافاصله تلاش برای رسیدن به آن هدف را آغاز می‌کنند. آنها به دنبال تایید دیگران نیستند و تفکر دیگران کمتر در کارشان تاثیرگذار است.

آنها نتیجه-محور هستند و در ذهنشان جایی برای شک و تردید و نگرانیهای بی‌فایده وجود ندارد. این بدین معنا است که آنها اجازه نمی‌دهند جوانب احتمالی تصمیماتشان –به خصوص مسائل بین فردی- مانعی برای خواسته آنها ایجاد کند.

اگر فرد عملگرا ایرادی در ساختار کاری یک سازمان مشاهده کند، خودش ابتکار عمل را به دست می‌گیرد و به رفع آن ایراد می‌پردازد. وی برای این کار منتظر تایید کارفرما یا رئیسش نمی‌ماند و ممکن است حتی به بازخورد وی هم توجهی نشان ندهد.

این ویژگیها از همان روز اول در همه ما وجود ندارد. بلکه ما قادریم با تمرین کارهای مختلف و توجه به موانع ذهنی خود ذره ذره این خصوصیات را در خود تقویت کنیم. پس اگر می‌خواهید این ویژگی را به دست آورید، بهتر است بخش بعدی را از دست ندهید.

چه کارهایی روحیه عملگرایی را تقویت می‌کند؟

تکنیک‌هایی وجود دارد که به شما کمک می‌کند روحیه عملگرایی را در خودتان پرورش دهید. برای انجام این کار به نکات زیر توجه کنید:

۱- سعی کنید با تلاش کمتر به موفقیت بیشتری دست یابید.

افراد عملگرا همیشه در این اندیشه هستند که چگونه می‌توانند با حداقل تلاش به نتایج بهینه دست یابند.

مثلا فرض کنید یک کارگر با چکش یک میخ را به دیوار می‌زند. اگر چکش از دستش بیفتد دو راه دارد: یا برود و آن را بیاورد، یا یک راه خلاقانه پیدا کند. کارگر غیرعملگرا راه اول را انتخاب می‌کند، در حالی که کارگر عملگرا کفش ایمنی خودش که نوک آن فولادی است را در آورده و با آن به کارش ادامه می‌دهد. این کار هم او را به نتیجه مطلوب می‌رساند و هم کمترین تلاش را می‌خواهد. برای خود من بارها پیش آمده که در نبود چکش از چیزهای دیگر مثل یک کتاب، وزنه یا چیزهای دیگر استفاده کرده‌ام.

پس اگر می‌خواهید عملگراتر باشید، باید سعی کنید از برنامه‌ریزی برای تک تک جزئیات پرهیز کنید و در عوض بر روی ضروریات تمرکز کنید. اجازه ندهید ترس و نگرانی رو تصمیمتان اثر بگذارد. در ادامه در این مورد بیشتر توضیح می‌دهیم.

۲- کمالگرایی ممنوع!

خیلی از ما به دنبال چیزهای عالی و بی‌نقص هستیم. همیشه منتظریم یک روز خوب با هوای عالی، با حال خوب و بدون مشکل برسد تا رژیم خودمان را شروع کنیم یا در کلاس گیتار ثبت نام کنیم. خود من آواز تمرین می‌کنم و بعد از پنج سال هنوز خواندن در جمع برایم دشوار است زیرا انتظار دارم از همان روز اول مثل یک بلبل چه‌چه بزنم.

در حالی که قانون طبیعت با این توقعات در تضاد است. هیچ موجودی بدون تلاش از همان اول به کمال دست نمی‌یابد و اصولا هیچ چیزی کاملا بی‌نقص نیست. پس باید تلاش کنیم ندای درونی ما که انتظار دارد همه چیز برای شروع یک کار بی‌نقص باشد، مقابله کنید و سعی کنید تنها به موارد ضروری توجه کنید. مثلا برای شروع کلاس زبان داشتن یک معلم خوب و یک دفتر و مداد کفایت می‌کند.

دانش‌آموزی را در نظر بگیرید که می‌خواهد یک امتحان از چند سرفصل مشخص را بدهد. اگر بخواهیم با دید کمالگرایانه به موضوع نگاه کنیم، وی باید تمام کتابهای مربوط به موضوع را بخواند و آنها را بررسی کند و حتی موضوعات فصلهای دیگر را نیز نگاه کند.

کمالگرایی و عملگراییبدیهی است این روش زمانبر است و استرس و تنش زیادی را برای دانش‌آموز ایجاد می‌کند. وی احتمالا به بررسی تمام این موارد نمی‌رسد و نتیجه خوبی هم از امتحان نمی‌گیرد.

یک دانش‌آموز عملگرا سرفصل امتحان را به دقت بررسی کرده و روی مطالبی که در امتحان می‌آید متمرکز می‌شود. او متن کتاب را نت‌برداری و خلاصه‌نویسی می‌کند و کاملا بر این مباحث مسلط می‌شود. این فرد احتمالا نمره خوبی نیز کسب می‌کند.

می‌بینید که کمالگرایی نتیجه چندان مفیدی برای ما به همراه ندارد و حتی ممکن است به اهمالکاری نیز بینجامد. پس برای بهبود عملگرایی بهتر است آن را کنار بگذارید. اگر کاملا با کمالگرایی و انواع اهمالکاری آشنایی ندارید، می‌توانید در این مقاله‌ها با آن بیشتر آشنا شوید.

۳- عملگرایی یعنی با شکست دوست شو

خیلی از ما از شکست می‌ترسیم. از نظر ما شکست به معنای عدم موفقیت است در حالی که شکست بخشی از مسیر به نتیجه رسیدن هست. دوران کودکی را به خاطر بیاورید. می‌بینید که بارها تلاش کردید که بتوانید کارهایی مثل حرف زدن، راه رفتن، پوشیدن کفش و … را یاد بگیرید.

با این حال در مسیر بزرگسالی خیلی از ما مسیر کودکی را فراموش می‌کنیم. به جای آن، پیامهایی که دائما دریافت می‌کنیم، ترس از شکست را به جای تلاش و امید در وجودمان نهادینه می‌کنند. در حالی که اگر زندگی‌نامه بزرگان در عرصه‌های مختلف مخصوصا کارآفرینی را بخوانید، در می‌یابید خیلی از این افراد مسیرهای شغلی مختلفی را آغاز کرده و با شکست روبرو می‌شوند. ولی تسلیم نمی‌شوند تا جایی که جایگاه واقعی خود را پیدا می‌کنند.

مثلا ناشرهای مختلفی ۱۲ بار نوشته‌های نویسنده مجموعه کتابهای معروف هری پاتر را رد کردند. اگر رولینگ برای بار سیزدهم تلاش نمی‌کرد، حالا این اثر فوق مشهور هیچ حایی در ادبیات جهان نداشت. سرمایه‌گذاران نیز ایده بیل گیتس را به راحتی نپذیرفتند و تعداد زیادی از آنها شرکت او را رد کردند. ولی وی عقب‌نشینی نکرد تا جایی که به رویای خودش رسید.

اگر این بزرگان از شکست مصون نبودند، پس ما نیز نباید در برابر آن تسلیم شویم. ما باید تلاش کنیم شکست را به عنوان بخشی از مسیر یادگیری بپذیریم. چه این شکست ناشی از عوامل بیرونی باشد، مانند یک سرمایه‌گذار که ایده ما را رد می‌کند، چه ناشی از عوامل درونی باشد مانند اطلاعات ناکافی، ایده نامناسب و … باید ببینیم چگونه می‌توانیم از هر مرحله درسی فرا بگیریم و به مرحله بعد برویم تا جایی که بالاخره به اهدافمان برسیم. برای دوست شدن با شکست می‌توانید از این مطلب نیز کمک بگیرید.

۴- اعتماد به نفس خود را افزایش دهید.

اعتماد به نفس بالا کلید عملگراییعملگرایی تا حد زیادی به اعتماد به نفس احتیاج دارد. پس برای رسیدن به قابلیت عملگرایی بالاتر، باید اعتماد به نفس خودتان را به طور هدفمند افزایش دهید.

برای این کار بهتر است به گذشته برگردید و تصمیمات درست خودتان را مرور کنید. باید یاد بگیرید به تصمیمات خودتان اعتماد کنید و کمتر از محیط بیرون تاثیر بپذیرید. به قابلیتها و توانایی خود ایمان داشته باشید. شما می‌دانید باید چه کار کنید.

۵- عملگرایی را با تصمیمات کوچک شروع کنید.

مسیر عملگرایی مسیر ساده‌ای نیست و یک شبه هم به نتیجه نمی‌رسد. پس برای اینکه بتوانید ذره ذره روحیه عملگرایی را در خود پرورش بدهید، بهتر است ابتدا از کارهای کوچک شروع کنید. این کار موجب می‌شود هم راحتتر این کار را تمرین کنید و هم کم کم اعتماد به نفستان را افزایش بدهید.

شما می‌توانید عملگرایی را با کارهای ساده و کم اهمیت مانند روتین پوستی، نوشیدن ۸ لیوان آب، و یا ۱۰ دقیقه کتاب خواندن شروع کنید و آن را آرام آرام آن را به کارهای مهمتر مانند حرفه‌اتان تعمیم دهید. وقتی مدتی با این روش زندگی کنید، می‌توانید تاثیر آن را در عمل ببینید و تغییر را در خودتان حس کنید. با این روش کم کم تفکر عملگرایی با ذهن شما عجین می‌شود و در تمام بخشهای زندگیتان ظاهر نفوذ می‌کند.

۶- دست از سرزنش کردن خودتان و دیگران بردارید.

باید به این باور برسید که شما کنترل زندگی خودتان را بر عهده دارید. پس دست از سرزنش کردن خودتان و اطرافیانتان بردارید. به دلایلی که دارید اعتماد کنید و خودتان برای زندگی خودتان تصمیم بگیرید. وقتی این کار را انجام دهید، از احساسات خشم، حسرت، حسادت و نفرت رهایی می‌یابید.

۷- از کارهای وقت گیر و بی‌ارزش دوری کنید.

سعی کنید تا حد ممکن از کارهای وقت‌گیر و مکالمات بی‌ثمر دوری کنید. مثلا به جای اینکه پای تلفن از یک متخصص وقت بگیرید و مدت طولانی پشت خط بمانید، بهتر است ایمیل بزنید یا اینترنتی وقت بگیرید.

۸- عملگرایی یعنی عاشق تجربه باشید.

تمام باورهای یک عملگرا حول تجربه می‌چرخد. تنها با تجربه کردن است که می‌تواند به شما نشان دهد آیا چیزی درست است یا نه. یک فرد عملگرا همواره به دنبال تجربه‌های جدید است. پس اگر می‌خواهید درک بهتری از دنیا داشته باشید، باید تجربه بیشتری کسب کنید. اگر می‌خواهید ببینید از یک ورزش خوشتان می‌آید یا نه یا در آن استعداد دارید، یا اینکه آیا فلان راه حل در کارتان جواب می‌دهد یا نه، تنها راه فهمیدنش این است که آنها را امتحان کنید.

۹- مثبت اندیش باشید.

عملگرایی و مثبت اندیشیتلاش کنید جنبه مثبت هر چیزی را ببینید و به دنبال کامل بودن نباشید. سعی کنید از آنچه دارید لذت ببرید و برای رسیدن به اهدافتان از آنها استفاده کنید. اینطوری راحتتر می‌توانید برای رسیدن به خواسته‌هایتان تلاش کنید زیرا دیگر درگیر کمال‌گرایی منفی و عواقب ناشی از آن نمی‌شوید.

۱۰- عمل کنید!

عملگرایی: شروع کنید

به تعویق انداختن کارها را متوقف کرده و شروع کنید. این تنها راه حقیقی برای تمرین عملگرایی است.

باید از تلاش برای برنامه‌ریزی دقیق دست بردارید و روی انجام کار تمرکز کنید. شاید این کار در ابتدا سخت باشد ولی هرچه تجربه‌های مثبت بیشتری کسب کنید، بهتر و سریعتر می‌شوید و یاد می‌گیرید به غریزه خودتان اعتماد کنید.

مثلا زمانی که من می‌خواستم برای یک دوره تولید محتوا ثبت نام کنم، عوامل درونی مختلفی بودند که می‌خواستند مانع این کار شوند: اگر از این کار خوشم نیامد چه؟ اگر خسته شدم؟ اگر استعداد کافی برای انجامش نداشتم و … همه مواردی بودند که می‌خواستند جلوی مرا بگیرند. ولی بلافاصله ثبت نام کردم تا به این ترسها میدانی برای عرضه ندهم. پس به شما هم توصیه می‌کنم همین کار را انجام دهید.

بهترین راه عمل گرایی

دوره تخصصی جرقه می تواند اولین و بهترین قدمی باشد که در مسیر عملگرایی خود برمی‌دارید. اگر حتی درگیر یکی از مشکلات بالا هستید، این دوره دقیقا مناسب شماست.

بنر دوره تمرین محور و تخصصی جرقه

دوره جرقه یک مسیر ۲۱ روزه و کاملا تخصصی است. هدف دوره این است که اهمالکاری خود را برطرف کنید و عملگرا شوید. اگر دوست دارید بیشتر درباره جرقه بدانید، پیشنهاد می‌کنم به لینک زیر مراجعه نمایید.

“دوره تخصصی و تمرین محور جرقه برای عملگرا شدن”

آنچه در این مقاله خواندیم

  • عملگرایی یک ویژگی لازم برای کسب موفقیت در زندگی – به خصوص زندگی حرفه‌ای است.
  • افراد عملگرا به خوبی به واقعیات جهان پیرامون خود واقف هستند. آنها به خوبی می‌توانند از منابعی که در دسترس دارند، برای رسیدن به موفقیت استفاده کنند.
  • آنها پشتکار زیادی دارند و از انجام کارهای سخت و ناخوشایند ابایی ندارند.
  • افراد عملگرا تمرکز خود را بر روی ستونهای اساسی هر کاری قرار می‌دهند و از پرداختن به جزئیات بی‌اهمیت خودداری می‌کنند.
  • آنها اعتماد به نفس بالایی دارند و زیاد به بازخوردهای خارجی اهمیتی نمی‌دهند.
  • گاهی اوقات عواملی مانند ترس از شکست، کمبود اعتماد به نفس و یا توجه بیش از حد به نظرات دیگران موجب می‌شود نتوانیم به خواسته‌های خود دست بیابیم. پس برای عملگرا بودن باید سعی کنیم ویژگیهای این افراد را فرا بگیریم و تمرین کنیم.
  • باید ترس از شکست را در خود کاهش دهیم و سعی کنیم کارهای مختلف را تجربه کنیم.
  • ما همچنین باید ذهنیت خود را تغییر دهیم و مثبت‌اندیشی را جایگزین کمالگرایی کنیم.
  • باید اهداف خود را مشخص کنیم و سریعا برای انجام آنها اقدام کنیم.

اگر تا اینجا با ما همراه بودید، پس حتما به اهمیت عملگرایی آگاه شده‌اید. مقاله را یک بار دیگر با دقت بخوانید و به ما بگویید کدام یک از ویژگی های فوق را دارید؟ کدام یک را باید بیشتر تمرین کنید؟ کدام یک برای شما موثرتر است؟ اگر هم به کمک بیشتری در این زمینه نیاز دارید، می‌توانید از کمک یک مربی استفاده کنید. من هم اینجا هستم تا برای انجام این کار به شما کمک کنم. پس برای تماس با من تردید نکنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *