تا چند سال قبل تعداد محدودی از افراد جامعه با اینترنت و فضای مجازی و کسب و کار اینترنتی سروکار داشتند. اما امروزه از کودک شش ساله تا پیرمرد و پیرزن نود ساله به نحوی با این فضا سروکار دارند. به دلیل راحت و در دسترس بودن این فضا روز به روز تمایل افراد برای استفاده از آن بیشتر میشود. این مسئله باعث شده است که فرصتهای شغلی بسیاری در این فضا به وجود بیاید.
از آنجایی که کسب درآمد در این فضا محدودیت جنسیتی، مکانی و زمانی ندارد، علاقه مندان بسیاری پیدا کرده است. خصوصا دانشجویانی که نمیتوانند به صورت تمام وقت در شرکتها مشغول به کار شوند، ترجیح میدهند به صورت دورکاری و پاره وقت در این فضا فعالیت کنند.
در این مقاله قصد دارم کسب و کارهایی که در این فضا به وجود آمدهاند را به شما معرفی کنم. از مزایای کسب و کار اینترنتی برایتان میگویم و در عین حال چالشهایی راکه ممکن است با آنها مواجه شوید را برایتان ذکر میکنم. همچنین به عنوان کسی که تجربه کسب درآمد از طریق اینترنت را داشته، قدم به قدم نحوه راه اندازی کسب و کار شخصیتان را به شما آموزش خواهم داد. پس تا پایان همراه ما بمانید.
نحوه کسب درآمد از اینترنت
امروزه افراد بسیاری از طریق اینترنت درآمد دارند. شما در هر زمینهای دانش داشته باشید میتوانید از این فضا درآمد کسب کنید. در ادامه مشاغلی که در این فضا جای پای خود را باز کردهاند را به شما معرفی میکنم. میتوانید از این لیست ایده بگیرید و یا در هر یک از این حیطهها مشغول به کار شوید.
کسب درآمد از طریق فروش کالا
فروش کالا یکی از قدیمیترین راههای کسب درآمد از اینترنت است. چنانچه فروشگاهی دارید بهتر است یک صفحه مجازی نیز داشته باشید. میتوانید در اپلیکیشنهایی همچون دیجی کالا، اینستاگرام، تلگرام و… برای محصولات فروشگاهتان تبلیغ کنید. همچنین میتوانید یک سایت راه اندازی کنید و در بستر یک سایت به فروش محصولتان بپردازید.
این نکته را هم ذکر کنم اگر در دنیای واقعی فروشگاهی ندارید باز هم میتوانید در بستر اینترنت کالا بفروشید. کافی است این کارها را به ترتیب انجام دهید:
- یک عمده فروشی پیدا کنید و محصول را تهیه کنید.
- دانش فروش در بستر اینترنت را بیاموزید یا از متخصصین این حوزه کمک بگیرید.
- صفحه شخصی خودتان را بسازید و محصولاتتان را ارائه کنید.
ایده هایی برای فروش محصول در بستر اینترنت
این محصولات را میتوانید در بستر کانال تلگرام، پیج اینستاگرام، سایت و … به فروش برسانید.
- فروش محصولات هنری و دستی
- فروش پوشاک
- فروش لوازم آرایشی و بهداشتی
- فروش کیک و شیرینی
- فروش کتاب
- فروش لوازم خانگی
- فروش لوازم تحریر
- فروش بدلیجات
- فروش خوار و بار
- فروش غذا
- فروش فایل (فیلم و سریال، موزیک، قالب سایت و…)
- و…
کسب درآمد از طریق فروش خدمات
یکی از بی دغدغهترین زمینههای کسب درآمد از اینترنت فروش خدمات است. اگر در زمینه خاصی مهارت دارید، میتوانید در بستر اینترنت به دیگران آموزش بدهید. کلاسهایتان را به صورت آنلاین برگزار کنید. اما اگر به دنبال مزیتهای بیشتری هستید آموزش آفلاین را در اولویت قرار دهید.
در آموزش آفلاین شما یکبار درس میدهید و آن را ضبط میکنید. سپس میتوانید آن را به افراد زیادی بفروشید. البته در این نوع کسب درآمد ریسک انتشار غیرقانونی محتوایتان وجود دارد. ممکن است چند نفر به صورت گروهی فیلم آموزشی شما را خریداری کنند تا پول کمتری بپردازند.
برای جلوگیری از اینکار پیشنهاد میکنم روی آموزشتان پشتیبانی خصوصی هم داشته باشید. با اینکار تا حدی جلوی انتشار غیر قانونی محتوایتان را میگیرید. مخاطبانتان مجبور میشوند آموزشتان را خریداری کنند تا بتوانند از پشتیبانی شما بهره ببرند.
فیلمهای آموزشیتان را میتوانید از طریق سایت شخصی خود و یا سایتهایی همچون فرادرس به فروش برسانید. همچنین میتوانید از طریق اینستاگرام و تلگرام نیز فروش داشته باشید.
فروش خدمات یکی از سودآورترین کسب وکارهای اینترنتی است، چرا که بدون سرمایه اولیه میتوانید آن را شروع کنید. یکبار زمان میگذارید و آموزشتان را ضبط میکنید اما به تعداد زیادی آن را میفروشید. اما به یاد داشته باشید که باید در دورههای زمانی مختلف آموزشتان را آپدیت کنید تا از کیفیت کارتان کاسته نشود.
ایدههایی برای کسب درآمد از ارائه خدمات در بستر اینترنت
- ارائه برنامه غذایی
- ارائه برنامه ورزشی
- ارائه مشاوره تحصیلی
- ارائه مشاوره روانشناسی
- ارائه مشاوره پزشکی
- ارائه مشاوره حقوقی
- ارائه مشاوره کاری
- ارائه خدمات کامپیوتری
- ارائه خدمات پشتیبانی سایت
- ارائه خدمات تایپ و ترجمه و پاورپوینت
- ارائه خدمات طراحی گرافیک
- طراحی گرافیک
- تدوین فیلم
- گویندگی
- مدیر شبکههای اجتماعی
- تدریس آنلاین و آفلاین
- و…
کسب درآمد از طریق بلاگری
بدون شک اکثرتان با مفهوم بلاگری آشنایی دارید. قطعا همه شما بلاگرهایی را در اینستاگرام دیدهاید. معمولا بلاگرها در حیطه مورد علاقه خودشان فعالیت میکنند، حیطههایی همچون: روزمرگی، استادی گرام، غذا، لوازم آرایشی، آشپزی، کارهای هنری، آموزشی و…
شما نیز میتوانید حیطه مورد علاقه خودتان را پیدا کنید، در این حیطه مقداری مطالعه داشته باشید و اطلاعات کسب کنید. سپس تولید محتوا را آغاز کنید و با طراحی تصاویر و ساخت کلیپهای جذاب به مخاطبانتان در این حیطه اطلاعات بدهید.
با اینکار به مرور زمان تعداد دنبال کنندههایتان بیشتر میشود و میتوانید از طریق تبلیغات درآمد داشته باشید. لازم به ذکر است که برخی بلاگرها پس از مدتی با سرمایهای که از طریق تبلیغات جمع کردهاند، شروع به فروش کالا و یا خدمات نیز میکنند.
کسب درآمد از طریق تولید محتوا
با رونق گرفتن کسب و کارهای اینترنتی نیاز به تولید محتوای جذاب و اصولی نیز بیشتر شده است. از آن جایی که تولید محتوا یکی از ضروریترین نیازهای هر صاحب کسب و کاری است، فعالیت در این حوزه درآمدزا است.
تولید محتواها معمولا به صورت متنی، صوتی، تصویری و… هستند. اگر سری به سایتهای کاریابی بزنید متوجه خواهید شد که تقاضا برای این شغل بسیار بالاست. اکثر شرکتها و فروشندگان محصول و خدمات به دنبال تولیدکنندگان محتوا هستند. آنها به خوبی دریافتهاند که محتوای اصولی فروششان را بیشتر میکند.
کسب درآمد از طریق طراحی سایت
یکی از کسب و کارهای پولساز طراحی سایت است. کافی است چند دوره آموزشی ثبت نام کنید و طراحی سایت را یاد بگیرید. سپس میتوانید از طریق سایتهای کاریابی پروژه بگیرید. حتی میتوانید سایت شخصی خودتان را داشته باشید و با معرفی تخصصتان، از طریق سایت خودتان پروژه دریافت نمایید.
اگر هم کمی خلاق و اجتماعی باشید سری به فروشگاههای اطرافتان میزنید و چنانچه سایت نداشتند برایشان سایت ایجاد میکنید. میتوانید به صورت توافقی هزینه دریافت کنید و یا حتی از روی هر فروش از طریق سایتتان پورسانت دریافت نمایید.
کسب درآمد از طریق برنامه نویسی
برنامه نویسها بهترین بازار کاری را در بستر اینترنت دارند. اگر حداقل در یک زبان برنامه نویسی متخصص شوید، پروژههای کاری بسیاری با حقوق بسیار عالی میتوانید دریافت کنید.
طراحی اپلیکیشن، بازی، سایت و… فقط بخشی از کارهایی است که میتوانید انجام دهید.
کسب درآمد از طریق طراحی اپلیکیشن
اگر طراحی اپلیکیشن بلدید زودتر دست به کار شوید. هم میتوانید برای بیزینسهای مختلف اپلیکیشن بسازید و هم میتوانید اپلیکیشن اختصاصی خودتان را داشته باشید.
اگر سری به اپلیکیشن بازار، مایکت یا play store بزنید اپلیکیشنهای بسیاری میبینید. موضوع جذابی انتخاب کنید و یک اپلیکیشن بسازید. میتوانید برای عضویت هزینه دریافت کنید و یا با گرفتن تبلیغ درون برنامهای، درآمد داشته باشید.
کسب درآمد از طریق سئو
سئو (SEO) به معنای بهینه سازی برای موتورهای جستجو است. برای اینکه در نتایج جستجوی گوگل جایگاه بهتری کسب نماییم از سئو کمک میگیریم.
باید مجموعه اقداماتی شامل: طراحی و کدنویسی سایت، تولید محتوا، استراتژیهای محتوایی و لینک سازیهای خارجی را به طور اصولی انجام دهیم. با اینکارها میتوانیم بازدید بیشتری کسب کرده و فروش بیشتری داشته باشیم. متخصص سئو وظیفه انجام اینکارها را برعهده دارد.
اگر به کسب درآمد از این طریق علاقه مند هستید، میتوانید در دورههای مختلف آموزشی شرکت کنید و یا کارآموزی کنید. پس از آن میتوانید به صورت پروژهای و یا استخدام رسمی مشغول به کار شوید.
کسب درآمد از طریق طراحی ربات تلگرامی
از آنجا که امروزه گروهها و کانالهای بسیاری در بستر تلگرام مشغول به فعالیت هستند، نیاز به مدیریت اصولی اهمیت پیدا میکند. رباتهای تلگرامی برای همین منظور ایجاد شدهاند. شما نمیتوانید مدام آنلاین باشید و به گروه و کانالهایتان سرکشی کنید. به کمک این رباتها میتوان یک سری وظایف تعیین کرد تا به طور خودکار انجام شوند.
ساخت ربات کار چندان دشواری نیست. میتوانید در زمان کوتاهی این مهارت را یاد بگیرید و انواع رباتهای تلگرام را بسازید. رباتهایی همچون: جوین اجباری، مدیر گروه، مترجم زبان، اوقات شرعی و… را میتوانید بسازید و با فروش آنها کسب درآمد کنید.
کسب درآمد از طریق بازاریابی دیجیتال
هر کسب و کار اینترنتی برای رشد و فروش بیشتر نیاز به معرفی محصول و خدماتش دارد. صرفا تاسیس یک صفحه نمیتواند فروش را به ارمغان بیاورد. کسب و کارهای اینترنتی مدام در حال پیشرفت و به روز شدن هستند. رقابت در این بازار روز به روز بیشتر میشود. بنابراین نیاز به بازاریابی تخصصی در این فضا بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
متخصصین بازاریاب دیجیتال وظیفه جذب مشتری برای کسب و کارها را برعهده دارند. این شغل درآمد نسبتا خوبی نیز دارد. اگر بتوانید دانش بازاریابی دیجیتال را کسب کنید، میتوانید به صورت پروژهای، تمام وقت یا دورکاری مشغول به کار شوید.
کسب درآمد از طریق همکاری در فروش
یکی از زمینههای کسب درآمد از فضای مجازی که به تازگی رونق بیشتری گرفته همکاری در فروش است. شما به چند طریق میتوانید اینکار را انجام دهید. اما در درجه اول باید بستری برای کارتان ایجاد کنید. میتوانید پیج یا کانالی تاسیس کنید و دنبال کنندههای زیادی جمع کنید. سپس به سراغ فروشگاهها و برندهای معتبر میروید و به آنها پیشنهاد همکاری میدهید. به این صورت که به ازای فروش هر محصول یا خدماتشان توسط شما پورسانت دریافت کنید.
بعضی از سایتهای فروش پوشاک همکار فروش جذب میکنند. شما باید مبلغی به عنوان ضمانت پرداخت کنید. سپس آنها عکس و فیلم محصولشان را در اختیار شما قرار میدهند و به کمک آنها میتوانید تولید محتوا کنید. هر مشتری که جذب کردید از طریق درگاهی که در اختیارتان قرار داده شده خرید مینماید و پورسانتش را دریافت میکنید. در این شیوه از کار شما به محصول هیچ دسترسی ندارید. پس دغدغه مکان و زمان را نخواهید داشت و تنها کافی است با محتوایی که در اختیارتان میگذارند مشتری جمع کنید.
شاید اینکار ساده به نظر برسد، اما تا زمانی که اصول فروش از طریق اینترنت را بلد نباشید نمیتوانید فروش داشته باشید. افراد زیادی را دیدهام که این شغل را شروع کردهاند اما پس از مدت کوتاهی دلسرد شده و آن را رها کردهاند. زیرا آنها اصول کار را بلد نبودند و گمان میکردند همین که یک صفحه برای فروش ایجاد کرده و عکس و فیلم محصولات را به اشتراک بگذارند کافی است.
اگر با دانش و تخصص وارد این حیطه شوید به درآمد خوبی خواهید رسید، اما اگر بدون دانش اینکار را شروع کنید، شکست خواهید خورد.
کسب درآمد از طریق فریلنسری
فریلنسرها افرادی هستند که به طور مستقل برای خودشان کار میکنند. آنها در یک یا چند زمینه تخصص کسب میکنند و برای یک یا چند کارفرما کار میکنند.
این افراد معمولا به صورت پروژهای کار میکنند. با توجه به میل خودشان پروژه قبول میکنند و در ساعاتی که میخواهند به کار مشغول میشوند. بالاتر در رابطه با طراحان سایت و اپلیکیشن و… صحبت کردیم. آنها نیز به صورت فریلنسر میتوانند مشغول به کار شوند.
سایتهای کاریابی برای فریلنسرها
کسب درآمد از طریق یوتیوب
از طریق یوتیوب نیز میتوانید کسب درآمد دلاری داشته باشید. اگر بتوانید در یوتیوب دنبال کنندگان زیادی پیدا کنید و ویوی بالایی برای هر محتوایتان کسب کنید، میتوانید تبلیغات بگیرید و یوتیوب نیز به حسابتان پول واریز میکند.
متاسفانه به دلیل شرایط تحریمی کشورمان در حال حاضر نمیتوانیم حساب بانکی بین المللی داشته باشیم. هر چند میتوان به کمک یکسری واسطهها با انتقال پول از چند حساب پول را دریافت نمود. اما امکان لو رفتن و بلوکه کردن حساب این واسطهها نیز وجود دارد.
مزایای کسب و کار اینترنتی
در ادامه چند نمونه از مزایای کسب و کارهای اینترنتی را برایتان عنوان میکنم تا بیشتر با این نوع کسب و کارها آشنا شوید.
دسترسی به جامعه آماری بالاتر و فروش بیشتر
تصور کنید یک فروشگاه در یک منطقه خوب دارید که مشتریهای زیادی به شما مراجعه میکنند. هر چقدر هم که بازدید بالایی داشته باشید، باز هم خریدارانتان به افراد آن محله و شهر محدود خواهد شد. حتی اگر کیفیت محصولاتتان خیلی بالا باشد و از شهرهای دیگر مراجعه کننده داشته باشید باز هم تعداد این افراد محدود است.
اما اگر در بستر اینترنت مشغول به کار شوید به جامعه بزرگتری دسترسی دارید. با اینکار محدودیت مکانی ندارید. از هر کجای ایران میتوانید مشتری داشته باشید. حتی گاهی اوقات با معرفی و تبلیغات مناسب، از خارج کشور نیز مشتری خواهید داشت.
شاید تا چند سال گذشته اکثر افراد ترجیح میدادند به صورت حضوری خرید کنند. اما در چند سال اخیر و با شیوع ویروس کرونا اکثر افراد دریافتند که میتوان اینترنتی خرید کرد. این یعنی مشتری بیشتری برای کسب و کارهای اینترنتی فراهم شد.
شما هر قدر در مغازهها و فروشگاهایتان منتظر بمانید و اضافه کاری کنید نمیتوانید به اندازه مشتریهای غیر حضوری فروش داشته باشید.
یکی از مزیتهای کلیدی فروش از طریق اینترنت این است که کاربران دقیقا به دنبال محصول شما هستند. به عنوان مثال اگر مشتری قصد خرید یک دفتر داشته باشد مستقیما کلمه دفتر را جستجو میکند. زمانی که وارد صفحه شما میشود دقیقا به دنبال محصولی است که شما دارید. این به این معناست که مخاطبان هدفتان را راحتتر میتوانید جذب کنید. مخاطبی که به وارد فروشگاه اینترنتی شما میشود خواستار محصول شماست.
اما مشتریانی که به صورت حضوری خرید میکنند عموما برای خرید محصولات مختلفی به بازار میآیند. ممکن است مشتریای که به مغازه شما وارد میشود نتواند محصول دلخواهش را پیدا کند. به زبان سادهتر یعنی اینکه هر فردی که وارد مغازه شما میشود مشتری نیست و ممکن است رهگذر باشد.
با توجه به نکاتی که گفتم اگر به دنبال بالا بردن فروشتان هستید حتما فعالیتتان را در اینترنت آغاز کنید.
نداشتن محدودیت زمانی و مکانی در کسب و کارهای اینترنتی
در هر شغلی که مشغول به کار باشید باید در روز، ساعت و مکان مشخصی برای کار حضور پیدا کنید. شما نمیتوانید به دلخواه خودتان در منزل کار کنید و حضور در محل کار ضروری است. برای خیلی از افراد کار در چنین شرایطی دشوار به نظر میرسد.
به عنوان مثال خود من هیچ گاه دوست نداشتم هر روز صبح راس ساعت مشخص بیدار شوم و به سر کار بروم. به نظرم اینکار در طولانی مدت برایم خسته کننده و فرسایشی خواهد بود.
زمانی که کارتان در فضای مجازی را آغاز میکنید این محدودیتها برایتان کمتر میشود. برای نود و نه درصد کارها میتوانید طبق برنامه خودتان کار کنید و نیازی نیست در ساعت از پیش تعیین شده کار کنید.
میتوانید هر لباسی که دوست دارید بپوشید و نیازی به پوشیدن لباس فرم نیست. حتی میتوانید کارتان را در هر جایی که شرایطش را دارید انجام دهید. مثلا اگر به مسافرت میروید به کمک تلفن همراه و یا لپ تاپتان میتوانید کارتان را انجام دهید.
این شیوه کار کردن برای برخی افراد جذابتر است. پس اگر چنین شرایطی برای کار نیاز دارید، باید به سراغ مشاغل اینترنتی و خصوصا دورکاری بروید.
کسب درآمد در حیطه مورد علاقه
خوشبختانه در کسب و کارهای اینترنتی دستتان باز است. چنانچه کمی خلاقیت داشته باشید و اصول درآمدزایی از این فضا را بیاموزید میتوانید به درآمد برسید. اگر با افرادی که در این بستر مشغول به کار هستند صحبت کنید خواهید دید که درصد بالایی از این افراد در حیطه مورد علاقه خود در حال فعالیت هستند.
به عنوان مثال ممکن است شخصی را ببینید که فارغ التحصیل رشته شیمی است اما در بستر اینترنت یک آنلاین شاپ دارد. یا شخصی که تجربی خوانده اما در حال آموزش دادن نقاشی به افراد علاقه مند است.
خلاصه مطلب اینکه در این فضا راحتتر میتوانید در حیطهای که علاقه دارید کار کنید. ولی در فضای واقعی سختتر میتوانید در شرکتهای مورد علاقهتان مشغول به کار شوید.
کسب درآمد بدون سرمایه اولیه و تجهیزات خاص
یکی از بزرگترین مزایای کسب و کار اینترنتی این است که در ابتدای مسیرتان نیاز به سرمایه زیادی ندارید. شما قرار نیست اجاره مکان پرداخت کنید و یا تجهیزات خاصی استفاده کنید.
چنانچه در زمینه خاصی دانش دارید از آموزش شزوع کنید. سادهترین کاری که میتوانید انجام دهید قرار دادن چند آگهی برای معرفی خودتان و قبول شاگرد است. سپس میتوانید کلاسهایتان را به صورت اینترنتی برگزار کنید. به مرور زمان میتوانید سایت اختصاصی خودتان را بسازید و از تدریستان فیلم تهیه کنید و آنها را به فروش برسانید.
اگر در زمینه خاصی دانش ندارید که بتوانید آن را آموزش دهید پیشنهاد دیگری برایتان دارم. با تحقیق و مطالعه اصول کار در شبکههای اجتماعی را بیاموزید. به فروشگاههای در دسترستان مراجعه کنید و به آنها بگویید که میتوانید برایشان مشتری غیرحضوری پیدا کنید. برای آنها پیج و کانال طراحی کنید و مدیریت آن را به عهده بگیرید؛ سپس به ازای هر مشتری که از طرف پیج یا کانال جذب میکنید پورسانت دریافت کنید.
چالشهای کسب و کارهای اینترنتی
از مزایای کسب و کارهای اینترنتی زیاد گفتیم. با اینکه کسب درآمد از این طریق آسان به نظر میرسد اما چالشهایی نیز دارد. اگر این چالشها را ندانید ممکن است دچار ضرر شوید.
در ادامه به چند مورد از این چالشها اشاره میکنم:
بلندپروازی در ابتدای مسیر ممکن است خطرناک باشد
اینکه به دنبال پیشرفت باشید عالی است، اما بلندپروازی بدون فکر میتواند مشکل آفرین باشد. بگذارید مثالی بزنم تا بهتر متوجه شوید. فرض کنید اخیرا یک سایت یا پیج فروش لوازم آرایشی راهاندازی کردهاید. مقداری کمی جنس را به صورت عمده تهیه کرده و در حال فروش هستید. هفته اول دوستان و آشنایان از شما خرید میکنند و سود خوبی به دست میآورید.
با خودتان حساب و کتاب میکنید و میگویید اگر هر ماه این میزان سود داشته باشم عالی است. تصمیم میگیرید محصول بیشتری خریداری کنید تا میزان فروش و به دنبال آن سودتان را افزایش دهید. طبق معمول منتظر مشتری هستید اما متوجه میشوید این ماه به اندازه ماه قبل فروش ندارید. حتی ممکن است اصلا فروشی نداشته باشید. در چنین موقعیتی چکار میکنید؟
طبیعتا تجربه چنین روزهایی برای هر شخصی استرسزا خواهد بود. در کسب و کارهای اینترنتی هم همچون باقی کسب و کارها این نوسان درآمد وجود دارد. در ماههای اول راه اندازی کسب و کارتان باید انتظار درآمد پایین را داشته باشید. زمان میبرد تا تبدیل به یک برند شده و حسابی جا بیفتید. اگر کیفیت و قیمتتان مناسب باشد مشتری باز هم سراغتان میآید. بنابراین نباید زود ناامید شوید.
یک نکته را به یاد داشته باشید، صرفا با ایجاد یک بستر برای فروش، درآمد کسب نمیکنید. باید تخصص فروش و بازاریابی دیجیتال را هم بیاموزید و با تکنیکهای اصولی معرفی محصولتان آشنا باشید. تلاش کنید برای فروشگاه مجازیتان به درستی تبلیغ کنید و معرفی خوبی از محصولاتتان داشته باشید.
نیاز به آپدیت بودن
همانطور که میدانید تکنولوژی مدام در حال پیشرفت است. حتی اپلیکیشنهایی که در گوشی موبایلمان داریم به طور متوسط هفتهای حداقل یک بار آپدیت میشوند و امکانات جدیدی برای کاربران اضافه مینمایند. شما باید بتوانید خودتان را با این تغییرات به روز نگه دارید و از این امکانات استفاده کنید.
یکی از چالشهای کسب و کارهای اینترنتی نیاز به بالا بردن اطلاعات به صورت مداوم است. اگر در این زمینه کم کاری کنید از رقبای خود عقب میفتید. این نکته را هم اضافه کنم که یاد گرفتن کار با اپلیکیشن و سایت و… حداقل مهارتی است که نیاز دارید. در کنار این مهارت باید نحوه معرفی محصولتان را هم بیاموزید.
بدون تیم سازی درصد پیشرفتتان کم است
اگر دقت کرده باشید چند بار اشاره کردم که برای موفقیت کسب و کارتان نیاز به یادگیری یک سری مهارت دارید. مهارتهایی همچون: عکاسی، فیلم برداری، تولید محتوا، ادیت فیلم و عکس، بازاریابی دیجیتال، تبلیغ نویسی و… طبیعتا یادگیری تمام این مهارتها آن هم به صورت حرفهای کاری سخت و زمانبر خواهد بود.
در ابتدای مسیرتان نیازی نیست خیلی بی نقص و عالی باشید، اما هر چه جلوتر میروید نیاز به عالی بودن بیشتر میشود. چون شما دارید وارد بازار رقابت میشوید و کسی این رقابت را برنده میشود که برای جزییات وقت بیشتری بگذارد. بنابراین به یک تیم نیاز پیدا میکنید. باید از نیروی متخصص در هر یک از حوزهها استفاده کنید تا بتوانید معرفی و تبلیغ بهتری داشته باشید.
بادتان باشد هر چقدر هم که محصول و خدماتتان عالی باشد، تا زمانی که نتوانید آن را به درستی به مخاطبتان معرفی کنید فروش خوبی ندارید.
نداشتن ساعت و روز کاری مشخص
کمی قبلتر اشاره کردم اینکه ساعت و روز کاریتان منعطف است یک مزیت به حساب میآید. اما باید بگویم همین مزیت میتواند برای شما دردسرساز شود.
اگر کارمند بودید هر روز در ساعت مشخصی به سر کار میرفتید و سر ساعت برمیگشتید. در آن صورت برنامه کاریتان هم برای خودتان مشخص و شفاف بود و هم برای اعضای خانواده. اما زمانی که در منزل کار میکنید اوضاع کمی فرق میکند. حالا که ساعت کاریتان دست خودتان است باید مراقب باشید کارهایتان را به عقب نیندازید. اگر به بهانه اینکه فعلا زمان دارید مدام کارتان را به تاخیر بیندازید ممکن است وقت کم بیاورید.
باید مراقب باشید به تدریج دچار اهمال کاری نشوید! پیشنهاد میکنم مقاله اهمال کاری چیست؟ چه نشانههایی دارد؟ را مطالعه کنید.
نکته دیگر اینکه زمانی که مشغول کار در منزل هستید ممکن است تنها نباشید. امکان اینکه سایر اعضای خانواده از شما برای انجام کارهای منزل یا … کمک بخواهند و وقت شما را بگیرند وجود دارد. حتی امکان دارد به دلیل سر و صدا در محیط منزل تمرکزتان بهم بریزد و نتوانید کارتان را به خوبی انجام دهید. گاهی شما مجبور میشوید حتی در حین مسافرت مشغول کار باشید و این موضوع ممکن است باعث نارضایتی خودتان و اطرافیانتان شود.
برای اینکه دچار این مشکلات نشوید باید موقعیت کاریتان را برای خود و خانوادتان شفاف کنید. درست است ساعت کاریتان در اختیار خودتان است، ولی هر روز ساعت مشخصی را به کارتان اختصاص دهید. با اینکار هم خودتان را متعهد به کار میکنید و هم به اعضای خانواده میفهمانید که در این بازه زمانی مشغول کار هستید. همچنین توصیه میشود محیط کاریتان را در منزل مشخص کنید و کارهایتان را در آن محیط انجام دهید.
خلاصهای از نحوه راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی
اگر تا کنون در اینترنت کسب و کار مستقلی نداشتهاید گام به گام به شما خواهم گفت باید چکار کنید:
حوزه فعالیتتان را مشخص کنید
اولین و مهمترین کاری که باید انجام بدهید مشخص کردن زمینه کاری موردعلاقتان است. ببینید به چه کاری بیش از همه علاقه مند هستید. شما باید ساعات زیادی از عمر خود را صرف اینکار کنید، پس چه بهتر که از انجامش لذت ببرید.
میتوانید از تستهای شخصیت استفاده کنید تا ببینید چه کاری برایتان مناسبتر است. (این نکته را هم ذکر کنم که تستهای شخصیت کاملا دقیق نیستند ولی با دادن یک دید کلی تا حدودی به شما کمک میکنند.) برخی افراد بیان خوبی دارند و ممکن است در کار تدریس موفق باشند و برخی دیگر ممکن است توانایی تدریس نداشته باشند اما در فروش و بازاریابی توانمند باشند. اگر ارزیابی درستی از خودتان داشته باشید بهتر پیشرفت میکنید.
دانشتان را بالا ببرید
پس از آنکه زمینه کاری مورد علاقهی خودتان را یافتید باید مهارت کسب کنید. بدون کسب مهارت نمیتوانید کارتان را شروع کنید. اما مراقب باشید گرفتار کمال گرایی نشوید. این خیلی خوب است که دانشتان در آن زمینه بالا باشد. اما نباید به بهانه کافی نبودن علمتان شروع کارتان را مرتبا به تعویق بیاندازید.
وقتی پایهای از اطلاعات را به دست آوردید کارتان را شروع کنید. نیازی نیست حتما در ابتدای مسیرتان پول دریافت کنید. به عنوان مثال میتوانید به چند نفر مشاوره رایگان در حیطه دانش خودتان بدهید. سپس نتایجی که کسب میکنید را به صورت نمونه کار به باقی افراد ارائه کنید و مشتری جذب کنید.
یادتان باشد تا زمانی که کارتان را شروع نکنید، نمیتوانید متخصص شوید. پس تعلل رو کنار بگذارید و شروع کنید. دقت کنید که شما باید مدام در حال بالا بردن دانشتان باشید. حتی زمانی که به برند بزرگی تبدیل شدید نباید از کسب دانش دست بردارید.
محیط کاریتان را انتخاب کنید
پس از کسب دانش باید بستر کار خود را مشخص کنید. استفاده از شبکههای اجتماعی همچون تلگرام و اینستاگرام و… میتوانند گزینههای خوبی برای شروع فعالیتتان باشند. چرا که فعالیت در آنها نیاز به سرمایه اولیه ندارد و تعداد مخاطبانی که با آنها سر و کار دارید نیز بالاست.
به مرور زمان که شناختهتر شدید باید به فکر راه اندازی بسترهای امنتری باشید. با توجه به اینکه شبکههای مجازی همچون تلگرام و اینستاگرام ایرانی نیستند احتمال اینکه هر لحظه اختلالی در ارتباط گیری با آنها داشته باشید وجود دارد. برای از بین نرفتن کسب و کارتان باید به فکر راه اندازی سایت و اپلیکیشنهای اختصاصی خودتان نیز باشید.
ابتدا سایتتان را راه اندازی کنید. پس از آنکه به جایگاه خوبی در موتور جستجوی گوگل رسیدید و برندتان شناخته شد میتوانید اپلیکیشن فروش محصول یا خدماتتان را طراحی کنید.
کسب و کارتان را تبلیغ و معرفی کنید
باید مشتری جذب کنید. برای اینکار یا باید خودتان دانش کسب کنید و یا باید به سراغ نیروی متخصص بروید. بازاریابی دیجیتال از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگر اصول درست تبلیغات و معرفی محصولتان را ندانید سرمایه و وقتتان را از دست میدهید.
پس یادتان باشد مدتی پس از شروع کارتان باید به فکر بازاریابی دیجیتال باشید.
ختم کلام
در این مقاله سعی کردیم هر نکتهای که در رابطه با کسب و کارهای اینترنتی باید بدانید را برایتان عنوان کنیم. امیدواریم به خوبی مقاله را مطالعه کرده باشید و سوالات و ابهاماتتان برطرف شده باشد.
اگر تجربهای از ایجاد کسب و کارهای اینترنتی دارید با دوستانتان به اشتراک بگذارید:)
راستی اگر شرایطش را داشتید دلتان میخواست در کدام حیطه مشغول به کار شوید؟
اگر برای راهاندازی کسب و کارتان به مشاوره و راهنمایی بیشتری نیاز دارید میتوانید فرم تماس با من را پر کنید و یا از دورههای آموزشی ما استفاده کنید.
به قلم: فهیمه بصیرت
بدون دیدگاه