چرا باید فروشگاه اینترنتی داشته باشیم؟ (مزایای فروشگاه اینتنرنتی)

مزایای فروشگاه اینترنتی

با تغییراتی که این مدت در جامعه دیده ایم، خوشبختانه بخش زیادی از افراد به دلایل و مزایای داشتن فروشگاه اینترنتی پی برده اند. چند سال پیش که هنوز مثل امروز فروشگاه اینترنتی وجود نداشت، صحبت کردن راجع به این موضوع کار راحتی نبود. چون افراد جامعه زیاد به خرید اینترنتی عادت نداشتند، از طرفی مجبور نشده بودند اینترنتی خرید کنند. اما نقطه عطف این مسئله در کشورمان، پاندمی کرونا بود که سال ۹۸ شروع شد.

در آن زمان به خاطر مسائل سلامتی، اگر دلمان هم نمی خواست مجبور بودیم اینترنتی خرید کنیم. قطعا افراد تا مدتی مقاومت می کردند اما بالاخره به این نتیجه رسیدند که باید این کار رو شروع کنند چون هم برای سلامتیشان بهتر بود و هم بسیاری از دردسرهای قبلی را نداشت. این شد که موضوع خرید اینترنتی و از آن طرف راه اندازی فروشگاه اینترنتی در کشور، با انقلاب جدیدی شروع شد.

خب حالا در این مقاله می خواهیم مزایای داشتن فروشگاه اینترنتی را بگوییم که اگر هنوز مطمئن نیستید، بتوانید با قطعیت بیشتری تصمیم بگیرید.

چرا باید فروشگاه اینترنتی داشته باشیم؟

 

مزایای فروشگاه اینترنتی برای شما و دیگران چیست؟

 تا الان حدود ۱۰۰ هزار تا سایت فروشگاهی به وجود آمده که از این بین  ۱۰-۲۰ هزارتا به صورت فعال مشغول هستند. این تعداد نسبت به کسب و کارهای سنتی که در بازار حضور دارند بسیار عدد کوچکی است؛ بنابراین جای کار برای شما خالی است.

سعی کرده ایم از جنبه های مختلف آن را بررسی کنیم و هر دلیلی که برای داشتن فروشگاه اینترنتی وجود دارد را در اختیارتان بگذاریم. در انتها خوشحال می شویم برایمان بنویسید که کدام دلیل برای شما اهمیت بیشتری دارد.

۱. رفتار جامعه تغییر کرده

قبول دارید که رفتار جامعه در زمان های مختلف ثابت نبوده و همواره در حال تغییر است؟

اگه ۳-۴ سال پیش این سوال را می پرسیدید که چرا باید فروشگاه اینترنتی داشته باشیم، به اندازه الان برایش دلیل قانع کننده نداشتیم. چون فقط تعداد کمی از افراد و بیزنس ها سایت فروشگاهی داشتند. از طرفی هم مردم جامعه هم زیاد عادت نداشتند که از فروشگاه های اینترنتی خرید کنند. اما الان شرایط خیلی فرق کرده. خرید اینترنتی جزو یکی از رفتارهای روتین جامعه شده است. حتی آن شخصی هم که قبلا از اینترنت استفاده نمی‌کرد الان یه سری محصولات مورد نیازش را از اینترنت خریداری می کند.

به علاوه اینکه اصلا زمانش به او اجازه نمیدهد که برای خرید هر محصولی از خانه بیرون برود و چند ساعت در ترافیک و رفت و آمد صرف کند. آن هم اگر بتواند محصولی که می خواهد را پیدا کند یا نکند! در حالیکه در خانه خیلی راحت می تواند در فروشگاه های اینترنتی جستجو کند، از هر فروشگاهی که محصول را داشت خرید کند؛ در حالیکه روی کاناپه لم داده است.

این تغییر رفتار جامعه خودش رو بیشتر از زمان کرونا نشون داد و هنوز هم در حال افزایش است. چون در آن زمان افراد جامعه ناچار شدند این رفتار را انجام دهند. در ابتدا نسبت به آن مقاومت داشتند اما زمانی که امتحان کردند دیدند که اصلا آنقدرها که فکر می کردند سخت نبود. پس باز هم این کار را تکرار کردند تا تبدیل به روتین شد.

پس نگران این نباشید که هنوز افراد بلد نیستند یا تمایلی ندارند که اینترنتی خرید کنند. اتفاقا هم آن را یاد گرفته اند و هم ارتباط خوبی با خرید اینترنتی برقرار کرده اند.

یک سری از صاحبان فروشگاه اینترنتی که در اینستاگرام یا پیام رسان ها فعالیت می کنند می گویند خرید از سایت برای مشتریانمان راحت نیست. بله متوجهم. اما این وظیفه شماست که نحوه خرید از سایت را به آن ها آموزش بدهید. روزی یکبار مراحل خرید از سایت را مرور کنید تا یاد بگیرد. شاید دفعه اول دوم برایش سخت باشد اما قطعا راحت می شود.  راستی یک مقاله با عنوان فروش در اینستاگرام هم داریم که پیشنهاد میکنم آن را مطالعه کنید. 

۲. رقابت در بازار اجتناب ناپذیر است!

تغییر رفتار جامعه در خرید اینترنتی

خواه ناخواه در هر حوزه و بازاری که وارد شوید، قبل از شما کسانی بوده اند یا بعد از شما می آیند. بنابراین وجود رقبا را نمی شود انکار کرد. از طرفی هم موضوع نگران کننده ای نست، چون هر کدام شما می توانید یک سهم و بخشی از بازار را بگیرید. تا چند وقت پیش داشتن فروشگاه اینترنتی یک مزیت رقابتی محسوب می شد اما الان تبدیل به یک الزام شده. اگر آن را نداشته باشید از این بازار رقابتی احتمالا جا می مانید.

چند وقت پیش ک سریال آفیس را می دیدم به قسمت جالبی که مرتبط با همین موضوع بود برخوردم. یک شرکت تولید کاغذ دارند که برای فروش به بقیه شرکت ها دو نماینده از آن ها حضوری به سراغ مدیران می رفتند. این شرکت به صورت سنتی مشغول به کار بود. هر جا که می رفتند مدیر آن جا می پرسید آیا وبسایت و فروشگاه اینترنتی دارید؟ به محض اینکه می فهمیدند فروشگاه اینترنتی ندارند جواب رد می دادند! چون قبل از آن ها یک رقیب که سایت فروشگاهی داشت آن ها جذب کرده بود!

اگر اسم فروشگاه شما در لیست بقیه فروشگاه های اینترنتی نباشد، بخش زیادی از مشتریان و بازار را از دست میدهید. بخش زیادی از مشتریان شما محصولتات مورد نیازشان را در  گوگل جستجو می کنند. بنابراین سایت شما این شانس را دارد که برای خرید انتخاب شود. در حالیکه اگر آن را نبیند، از بقیه که می تواند رقبای شما باشد خرید می کند. درست است؟ چون این مشتری تصمیم گرفته که آنلاین خرید کند.

به هر حال در هر بازاری که باشید، رقبایی دارید. مشتری هم بین این تعداد باید یکی را برای خرید انتخاب کند. طبیعتا گزینه ای را انتخاب می کند که جلوی چشمش باشد، به او اعتماد داشته باشد و ارتباط بهتری برقرار کرده باشد. شما زمانی که یک فروشگاه اینترنتی دارید، با روش های بازاریابی هم جلوی چشم قرار می گیرید، با محتوا اعتمادش را جلب میکنید و با پشتیبانی ارتباط خوبی با او برقرار می کنید.

دیر یا زود بالاخره به فروشگاه اینترنتی نیاز پیدا می کنید، پس چه بهتر که این کار را زودتر انجام دهید.

۳. فروش ۲۴ ساعته؛ یکی از مزایای فروشگاه اینترنتی 

فروش ۲۴ ساعته از مزایای فروشگاه اینترنتی

مشخصا یک کسب وکار سنتی فقط تا وقتی مشتری دارد که بالای سرش باشیم یعنی در فروشگاه یا شرکت حضور داشته باشیم؛ چون مشتری باید حضوری خریدش را انجام دهد. اگر یک روز و یک ساعت در فروشگاه یا شرکت نباشیم، عملا فروشی نخواهیم داشت. شاید مشتری شما بنا به برنامه‌ شخصی و کاری‌اش نتواند در طول روز و تایم کاری خریدش را انجام دهد. مثلا بخواهد آخر شب خریدش را انجام دهد یا یک روز تعطیل به سراغ آن برود. در صورتی که فروشگاه یا مغازه شما بسته باشد آیا می تواند اینکار را انجام دهد؟ نه طبیعتا! مگر اینکه فروشگاه ۲۴ ساعته باشد. محدودیت زمانی نداشته باشد. حالا اگر نهایتا شما هم بتوانید ۲۴ ساعته فروشگاه را باز نگه دارید، احتمالا مشتری نمی تواند آن وقت شب مراجعه کند! درست است؟

بنابراین هیچ راهی وجود ندارد مگر اینکه فروشگاه آنلاین باشد. هر ۲۴ ساعته باز است و هم از داخل خانه می تواند خریدش را انجام دهد راحت. بدون اینکه شما هم در فروشگاه حضور داشته باشید.

یک فروشگاه آنلاین به طور کلی۳ تا مزیت از این جهت دارد: (هم برای شما هم برای مشتری)

اول اینکه کار مشتری شما را راحت می کند و نیاز نیست در ترافیک و شلوغی زمانی را برای خرید صرف کند. به علاوه اینکه در هر زمانی هم می تواند اقدام کند و محدودیت ندارد.

مورد دوم اینکه فروشتان به ساعات خاصی محدود نمیشود و  ۲۴ ساعت شبانه روز  می توانید فروش داشته باشید. الان در بهترین حالت روزی ۱۰-۱۲ ساعت میتوانید به صورت حضوری مشغول به کار باشید، درست است؟ در حالیکه یک فروشگاه اینترنتی محدودیت تایم ندارد و کل ۲۴ ساعت در دسترس مشتری است.

مزیت سوم هم اینکه آزادی زمانی و مکانی دارید. یعنی نیاز نیست حتما در یک زمان مشخصی، در یک مکان مشخصی حضور داشته باشید. ساعت و زمان کار کاملا دست خود شماست. از هر جایی هم میتوانید فروشگاهتان را مدیریت کنید؛ در سفر، خانه، روی مبل و…

۴. فروشگاه اینترنتی مقیاس پذیری بالایی دارد

مقیاس پذیری فروشگاه اینترنتی

فرض کنید یک فروشگاه فیزیکی، مثلا بوتیک لباس و کفش دارید. آن هم در یک نقطه از سطح شهر که برو بیای خوبی دارد و اصطلاحا پاخور خوبی داره!

فکر می کنید در طول روز چند تا مشتری وارد بوتیک می شود؟۳۰۰ نفر؟ ۵۰۰ نفر؟ یا ۱۰۰۰ نفر؟ بالاخره یک تعداد محدودی دارد. تازه اگر به این تعداد هم برسد. چون فقط در معرض دید مردم همان محله یا در بهترین حالت مردم همان شهر است. به علاوه اینکه این بوتیک گنجایش محدودی دارد. حتی اگر بخواهد هم از یک تعداد بیشتر مشتری نمی تواند وارد شود.

در چنین شرایطی، صاحب بوتیک تصمیم می گیرد که یک شعبه دیگر در یک جای دیگر از سطح شهر اضافه کند. آن بخش هزینه ای را فعلا کاری نداریم. در بخش بعدی راجع به آن صحبت می کنیم. اما تا اینجا فهمیدیم که برای زیاد کردن مقیاس فروشگاه مجبوریم که تعداد شعبه های فیزیکی را بیشتر کنیم. درست است؟

در حالت دوم بیاید بیاید یک فروشگاه آنلاین را در نظر بگیرید. بنظر شما روزی چند مشتری میتواند وارد فروشگاه شود؟ ۵۰۰؟ ۱۰۰۰؟ یا ۲۰۰۰؟ واقعیتش هیچ محدودیتی ندارد. ورودی همزمان یک فروشگاه آنلاین یا اینترنتی هیچ محدودیتی ندارد. چون فضای آن با فروشگاه فیزیکی بسیار فرق می کند. بنابراین خیلی راحت می تواند مقیاس یا اندازه فروشگاهتان را بزرگ کنید، نهایتا شاید نیاز باشد فضای هاست سایتتان را افزایش دهید.

به علاوه اینکه مشتریان شما محدود به شهر و منطقه خودتان نمی شود. از هر شهری می توانید مشتری داشته باشید. این هم یک مزیت دیگر از فروشگاه اینترنتی که ارزشش را دارد.

۵. از نظر هزینه بسیار به صرفه است

ما زمانی که بخواهیم درآمد کسب و کار سنتی خودمان را زیاد کنیم معمولا ناچاریم هزینه هایمان را به مقدار زیادی بیشتر کنیم. مثلا فرض کنید یک رستوران بخواهد درآمد ماهیانه‌اش را دو برابر کند. اگه بخواهد اینکار را انجام دهد، باید نیروی کارش دوبرابر شود، فضایش را دوبرابر کند و همچنین یک سری تجهیزات اضافه کند که بتواند پاسخگوی این نیاز باشد. همه این موارد هزینه زیادی را به صاحب بیزنس تحمیل می کند. این را هم که کنار بگذاریم، باید هزینه زیادی را صرف تبلیغات محلی برای دیده شدن شعبه جدید کند. هدفم از آوردن این مثال این بود که بگویم در کسب و کارهای سنتی گاهی دو برابر کردن درآمد با دوبرابر کردن هزینه ها شدنی است. (البته با موارد خاص کاری نداریم)

اما در فروشگاه اینترنتی برای دو برابر کردن درآمد نیاز نیست این همه هزینه کنید. مثلا نیاز نیست اندازه سایت را دوبرابر کنید، شعبه جدید به آن اضافه کنید! یا اینکه کارمندانتان را دوبرابر کنید.  معمولا با اضافه کردن کمی به فضای هاست و اضافه کردن یکی دو کارمند برای مدیریت سایت و سفارش ها حل می شود. به علاوه اینکه هزینه ای که برای تبلیغات می کنید نسبت به روش های سنتی بسیار به صرفه تر و پربازده تر است. حداقل سه برابر آن به شما بر می گردد.

همچنین بابت نگهداری و موجودی انبار و محصول هم محدودیت نداریت. میتوانید محصول را در سایت بذارید، هر موقع مشتری سفارش داد  آن رو تامین کنید. پس هزینه نگهداری و انبار هم تا حدی حذف میشود.

این را هم اضافه کنیم که خیلی راحت میتوانید برای فروشگاهتان یک سری تصمیمات جدید بگیرید. مثلا اگه فروشگاه فیزیکی باشد و تصمیم بگیرید دکوراسیون و ظاهر فروشگاه را تغییر بدهید یا بخواهید فضا را بزرگتر کنید نیاز است که هزینه زیادی صرف این کار کنید. به علاوه اینکه بسیار هم زمان بر است. در حالیکه در فروشگاه اینترنتی تان خیلی راحت و با هزینه ناچیز می توانید تصممیات جدید برای فروشگاهتان بگیرید. مثلا با تغییر قالب و یک سری المان های صفحه ظاهر آن تغییر می کند.

مهم تر از همه اینها هزینه اولیه راه اندازی یه فروشگاه اینترنتی در مقایسه با یه فروشگاه فیزیکی است که خودتان با یک حساب سر انگشتی متوجه می شوید که هزینه آن یک صدم فروشگاه فیزیکی هم نمی شود. حتما می دانید که برای داشتن یک مغازه یا فروشگاه فیزیکی حداقل ۲۰۰ میلیون هزینه اولیه و ماهانه ۱۰-۱۵ تومن اجاره نیاز دارید. البته در یک جای معمولی و این حداقل هزینه است. با توجه به شرایطتتان آیا این هزینه برایتان به صرفه است؟

۶. فروشگاه اینترنتی ریسک کمتری دارد

شما زمانی که یک مغازه یا شرکت راه اندازی میکنید اگر به هر دلیلی نخواستید آن را ادامه دهید ممکن است مبلغ زیادی را از دست بدهید. مثلا شاید بعد از یک مدت تست کردن به این نتیجه برسید که این محصول یا حوزه را دوست ندارید، اگر بخواهید آن را جمع کنید دردسرش زیاد است. در حالیکه اگر یک فروشگاه اینترنتی داشته باشد راحتتر می توانید بیخیال آن شوید. چون هم هزینه اولیه کمتری برایتان داشته است و هم دردسر کمتری دارد. پس این یکی دیگر از مزیت های فروشگاه اینترنتی بود.

جمع بندی 

در این مقاله به دلایل و مزیت های فروشگاه اینترنتی اشاره کردیم. برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی چند دلیل منطقی و قانع کننده آوردیم از جمله اینکه:

  • داشتن یک فروشگاه اینترنتی باعث می شود که فروشتان ۲۴ ساعته و همیشگی شود.
  • از هر جای کشور می توانید مشتری داشته باشید.
  • به راحتی می توانید ابعاد و مقیاس فروشگاهتان را بزرگ کنید.
  • هزینه یک فروشگاه اینترنتی نسبت به فیزیکی به شدت کمتر است.
  • برای دیده شدن در بازار رقابتی و حتی ماندن در این بازار هیچ چاره ای ندارید جز اینکه اینترنتی شوید.
  • به علاوه اینکه داشتن یک فروشگاه اینترنتی ریسک کمتری دارد و هر زمان که خواستید می توانید آن را تغییر دهید.

مزیت بعدی را شما اضافه کنید.

مقاله پیشنهادی: ۱۱ روش جذب مشتری برای فروش بیشتر

۱/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *