اهمال کاری ناشی از کمال طلبی چگونه است؟

اهمال کاری ناشی از کمال طلبی چیست؟

اهمال کاری یا به زبان ساده‌تر، موکول کردن کارها به زمان دیگر یکی از مشکلات این روزهای اکثر ماست. جالب است بدانید که در بسیاری از موارد اهمال کاری به دلیل کمال طلبی یا کامل طلبی به وجود می‌آید. به طور کلی کمال گرایی یعنی به صورت افراطی سطح توقعات بالایی داشته باشیم و همیشه منتظر شرایط و زمان عالی برای شروع کارمان بمانیم. اگر نمی‌دانید کمال طلبی چیست و چگونه به آن دچار می‌شویم، می‌توانید مقاله‌ای که در رابطه با آن نوشتیم را مطالعه کنید.

اهمال کاری ناشی از کمال طلبی برای خیلی از افراد اتفاق میفتد. خود من هم جزیی از این افراد بودم و چند سال پیش با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کردم. به همین دلیل به خوبی می‌دانم افرادی که این مشکل را تجربه می‌کنند چقدر دلشان می‌خواهد از این شرایط رهایی یابند.

در این مقاله از تجربه خودم برایتان می‌نویسم و راهکارهایی برای رفع این مشکل به شما ارائه می‌دهم. پس اهمال کاری نکنید و تا پایان مقاله همراهم بمانید، یقین دارم خواندن این مقاله کمک زیادی به شما خواهد کرد.

رابطه اهمال کاری و کمال طلبی

چند سال پیش ایده‌ای به سرم زده بود که شدیدا برای انجام دادنش شوق داشتم. می‌خواستم دفتر برنامه ریزی‌ای که خودم طراحی کرده بودم را در تعداد بالا چاپ کنم و به فروش برسانم. هفته‌ها مشغول فکر روی ایده‌ام بودم… بارها و بارها نمونه‌هایی از آن را چاپ کردم. اما هر بار به بهانه‌ای کارم را عقب مینداختم و چاپ را شروع نمی‌کردم.

از آن جایی که اهمال کاری رابطه بسیار نزدیکی با کمال گرایی دارد، ترکیب این دو یک چرخه بی پایان را به وجود می‌آورد. من هم دچار این مشکل شده بودم و هر چه بیشتر پیش می‌رفتم، عملی کردن تصمیمم سخت‌تر می‌شد. مدام می‌گفتم: نه این طرح خوب نیست… از این بهترم می‌تونم طراحیش کنم… نه اون صفحه‌اش جذاب نیست…و…

نشانه های اهمال کاری ناشی از کمال طلبی

به طرز عجیبی انگار نواقص کارم مدام بیشتر و بیشتر می‌شد. بارها و بارها طرحم را چک می‌کردم، اصلا انگار وسواس گرفته بودم! بیش از۳۰ طرح مختلف را امتحان کردم وبا اینکه از نظر همه کارم خوب بود، اما باز هم فکر می‌کردم طرحم جای بهتر شدن دارد. دلم می‌خواست شاهکار جدیدی خلق کنم و هر چه بیشتر شروع کارم را به تاخیر مینداختم کمال‌گراییم بیشتر می‌شد.

با این توصیفات باید متوجه شده باشید زمانی که اهمال کاری و کمال گرایی دست به دست هم می‌دهند، به شدت یک‌ دیگر را  تقویت می‌کنند و چرخه‌ای فرسایشی به وجود می‌آورند. ادامه مقاله را بخوانید تا بفهمید چه به من گذشت و در نهایت سرانجام کارم چه شد…

درمان اهمال کاری ناشی از کمال طلبی

آن زمان اصلا نمی‌دانستم اهمال کاری چیست که  بخواهم به فکر پیدا کردن راه حلی برای مشکلم باشم. با این حال حدس میزدم که درگیر کمال طلبی شده‌ام. از آن جایی که اهل تفکر عمیق بودم چند راه حل برای مشکلم به ذهنم رسید و تصمیم گرفتم آن‌ها را امتحان کنم.

جالب است بدانید چند وقت اخیر با مطالعات زیادی که در حیطه اهمال کاری و کمال طلبی انجام دادم متوجه شدم که از راهکارهای درستی برای حل مشکلم استفاده کردم. در ادامه این راهکارها را به همراه چند روش دیگر که در مقالات مختلف خواندم، به شما معرفی می‌کنم. پس اگر شما هم همانند من درگیر اهمال کاری ناشی از کمال طلبی هستید و دوست دارید مشکلتان را حل کنید، حتما این موارد را انجام دهید:

به عواقب کارتان فکر کنید

مزایا و معایب کارتان را بررسی کنید. اکثر افراد، اهمال کاری می‌کنند تا با این کار اضطراب آنی خودشان را کاهش دهند. غافل از اینکه شاید اهمال کاری در کوتاه مدت بتواند اضطرابشان را کاهش دهد اما در بلند مدت عملکرد آن‌ها را پایین می‌آورد و در روزهای آینده حتی ممکن است استرس و اضطراب بیشتری را نیز به وجود بیاورد.

به این موضوع فکر کنید که اگر مدام کارتان را به خاطر کمال گرایی به عقب بیندازید زمانتان از دست می‌رود. ممکن است در آینده فرصت کافی برای انجام دادن آن کار در سطح متوسط را هم نداشته باشید، چه برسد به آن که بخواهید آن را در سطح عالی انجام دهید. اگر کارتان را با سطح متوسط شروع کنید، بهتر از آن است که اصلا آن را شروع نکنید. باید شروع کنید تا زمینه پیشرفتتان هم فراهم شود.

من هم زمانی که داشتم روی طرحم کار می‌کردم شاهد این مسئله بودم که روز به روز رقیب‌هایم در حال افزایش هستند. زودتر شروع کردن اولویت بالاتری نسبت به کیفیت داشت. البته منظورم این نیست که کیفیت اهمیت ندارد. اما به همان اندازه که کیفیت اهمیت داشت، زود اقدام کردن هم اهمیت بالایی داشت. اگر زمان را از دست می‌دادم عملا می‌باختم.

کارهایتان را تقسیم کنید

راهکار دیگری وجود دارد که به کمک آن می‌توانید اهمال کاری ناشی از کمال طلبی را کاهش دهید و آن تقسیم کار است. معمولا انجام دادن کل یک کار یا پروژه، می‌تواند اضطراب و کمال گرایی بیشتری ایجاد کند. اما زمانی که مسئولیت بخشی از کار را به عهده داریم، راحت‌تر می‌توانیم آن را انجام دهیم.

درمان اهمال کاری ناشی از کمال طلبی

به همین منظور من هم تصمیم گرفتم از یک طراح گرافیک کمک بگیرم. با اینکار بخش زیادی از استرسم کاهش پیدا کرد. کیفیت کارم بالاتر رفت و توانستم تا حدی مشکل کمال گراییم را حل کنم. جرات اقدام کردنم هم بالاتر رفت.

مدیریت زمان را یاد بگیرید

به گفته متخصصان اکثر افرادی که درگیر مسئله اهمال کاری ناشی از کمال گرایی هستند در مدیریت زمان مشکل دارند. معمولا این افراد دو مدل رفتار دارند:

  • دیوانه وار کار می‌کنند بدون آن که استراحت کنند.
  • آن قدر کارشان را به تاخیر میندازند که حتی کارهای ضروریشان را هم انجام نمی‌دهند.

به قول معروف افرادی که مدیریت زمان بلد نیستند یا از این ور بام میفتند یا از آن ور بام! اگر شما هم جز این دو دسته هستید پیشنهاد می‌کنم مقاله مدیریت زمان را مطالعه کنید و از تکنیک‌های مدیریت زمان استفاده کنید. با این کار بهره وریتان افزایش می‌یابد و کیفیت کارتان هم بالاتر می‌رود و راحت‌تر مشکل کمال گراییتان حل می‌شود.

تفریح کنید

افرادی که دچار کمال گرایی هستند معمولا به خاطر طرز فکر و عاداتی که دارند کمتر به تفریح می‌پردازند. شاید بازه‌هایی از روز را به استراحت‌های چند دقیقه‌ای اختصاص بدهند، اما کم پیش می‌آید که به سراغ گردش و تفریح‌های یک روزه و چند روزه بروند. چرا؟

چون احساس می‌کنند با اینکار وقتشان تلف می‌شود و باید تمام تمرکزشان فقط و فقط بر روی کارشان باشد. حتی اگر زمانی به تفریح هم بروند مدام احساس عذاب وجدان دارند. همین دیدگاه باعث می‌شود شدت کمال گرایی آن‌ها افزایش یابد و بیشتر دچار اهمال کاری ناشی از کمال گرایی شوند.

یکی از روش‌های درمان کمال گرایی و اهمال کاری، بالا بردن روحیه است. بنابراین تلاش کنید از تفریح و کارهای لذت بخش غافل نشوید. اگر ایده‌ای برای تفریح و استراحتتان ندارید، می‌توانید مقاله استراحت اصولی را مطالعه کنید.

منفی نگری را تمام کنید

گاهی چنان روی نواقص کار تمرکز می‌کنیم که نمی‌توانیم نقاط قوت را ببینیم. آن قدر به فکر شکست خوردن هستیم که اجازه امتحان کردن را هم به خودمان نمی‌دهیم. بیش از حد به خودتان سخت نگیرید. برای شروع لازم نیست عالی باشید، اما برای عالی شدن باید شروع کنید.

منفی گری باعث اهمال کاری ناشی از کمال گرایی می شود

سعی کنید کمتر به نکات منفی کارتان فکر کنید. من زمانی توانستم دست به اقدام بزنم که مادرم افکار منفیم را سرکوب کرد. بعد از ماه‌ها درگیری با خودم و طرح‌هایم مادرم روزی به سراغم آمد و گفت: یا همین حالا بده برات چاپش کنن یا برای همیشه بیخیالش شو، فکر و خیالو بریز دور…

باز هم سعی کردم با آوردن چند دلیل مادرم را متقاعد کنم که طرحم هنوز جای بهتر شدن دارد! ولی قانع نشد و وادارم کرد شروع کنم. گفت: فقط انجامش بده یا میشه یا نمیشه…

معیار پیروزیتان را تغییر دهید

گاهی اوقات به حدی روی کیفیت کارمان زوم می‌کنیم که موفقیتمان را فقط در گرو آن می‌بینیم. مثل من که فکر می‌کردم اگر کارم را با بهترین و فوق العاده‌ترین ایده و طرح آغاز نکنم شکست می‌خورم. اما اگر کمی منطقی‌تر به ماجرا نگاه می‌کردم متوجه می‌شدم که شروع کردن هم خود نوعی پیروزی است.

اگر دید درستی نسبت به موفقیت داشته باشیم و از شکست نترسیم می‌توانیم تا حد زیادی با اهمال کاری ناشی از کمال طلبی مقابله کنیم.

در نهایت…

همان لحظه با چاپخانه تماس گرفتم و کار را شروع کردم. نمی‌دانید چقدر احساس سبکی پیدا کردم. شاید باورتان نشود ولی دفترهایم کلی طرفدار پیدا کردند و توانستم همه آن‌ها را بفروشم. راستش را بخواهید هنوز هم به نظرم میشد طرح را بهتر کرد ولی نکته ماجرا این بود که اگر آن زمان شروع نمی‌کردم بعید می‌دانم پیشرفتی در کارم به وجود می‌آمد. از تصمیمی که آن روز گرفتم راضی هستم.

آن زمان من از مشکلم با خبر نبودم و به همین دلیل مدت زمان بیشتری طول کشید تا بتوانم با اهمال کاری ناشی از کمال طلبی مقابله کنم. اما شمایی که در حال خواندن این مقاله هستید از مشکلتان آگاه هستید که دارید این مقاله را می‌خوانید. تنها کافیست به نکاتی که در مقاله ذکر کردم عمل کنید تا مشکلتان حل شود.

قطعا مسیر شما برای حل مشکلتان از مسیر من کوتاه‌تر  و راحت‌تر خواهد بود. اگر احساس کردید به کمک بیشتری نیاز دارید یا اهمال کاریتان به عوامل دیگری هم بستگی دارد، پیشنهاد می‌کنم این دو مقاله را هم بخوانید: انواع اهمال کاری را بشناسید (بیش از ۱۰ نوع)  و ۱۲ راهکار موثر برای درمان اهمال کاری

خوشحالم که تا پایان مقاله همراهم بودید، امیدوارم از شنیدن داستانم لذت برده باشید. اگر به نظرتان با این مقاله می‌توانید به کسی کمک کنید تا یادتان نرفته لینک مقاله را برایش ارسال کنید.

 

 به قلم: فهیمه بصیرت

 

۳/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *