” آزمون اهمال کاری تاکمن “

تست اهمال کاری تاکمن

اهمال کاری پدیده ای بسیار رایج است. که می توانید با تست اهمال کاری شدت آن را در خود بسنجید کارشناسان آن را اینگونه تعریف می کنند: قصد انجام کاری را دارید، اما به هر دلیلی آن را به تعویق می اندازید. معمولا هم کار دیگری را جایگزین کار اصلی‌تان می کنید. شاید موقتا از فشار کار جدا شوید و از لحظه حال لذت بیشتری ببرید اما در طولانی مدت فشار و استرس بیشتری به سراغتان می‌آید.ممکن است موققتا به شما حس خوبی بدهد. اما بالاخره باید آن پروژه را انجام و تحویل دهید. کارهای بانکی‌تان که مدتهاست آن را به تعویق انداخته‌اید را مجبورید انجام دهید. یا اینکه با شخصی که تمایل چندانی برای صحبت با او ندارید، بالاخره باید تماس بگیرید. (البته کارتان گیر است و مجبورید!)

اگر مایل باشید با اهمالکاری بیشتر آشنا شوید می توانید از مقاله ی اهمال کاری که در وبلاگ برای شما گذاشته ام استفاده کنید:

اهمال کاری چیست؟ چه نشانه هایی دارد؟

برای سنجش اهمال کاری تست های گوناگونی وجود دارد که یکی از معتبر ترین آن ها تست تاکمن (tukamn1991)  می باشد.

اهمال کاری و کارهای انجام نشده

این آزمون در سال ۱۹۹۱ توسط بروس وین تاکمن (Bruce Wayne Tuckman)  طراحی شد. تاکمن یک روانشناس آمریکایی است که برای نخستین بار این آزمون را در سال ۲۰۰۱ میلادی در دانشگاه تورنتو کانادا اجرا کرد. این آزمون جهت سنجش میزان اهمال کاری دانشجویان طراحی و اجرا شد.

این پرسشنامه یک مقیاس ۱۶ سوالی است. این آزمون بر اساس جواب های خود شما طراحی شده است. گرفتن نمره ی بالا در این تست نشانه ی اهمال کاری بالا است.

نحوه ی انجام تست اهمال کاری تاکمن:

برای انجام این تست تنها کافیست به ۱۶ سوالی که در زیر آورده ام پاسخ دهید و برای هر سوال یک نمره ثبت کنید. برای نمره دهی به این پرسشنامه یک کاغذ و خودکار بردارید و به هر عبارت به ترتیب زیر نمره دهید و نمرات خود را یادداشت کنید:

-کاملا موافق: ۴

-موافق: ۳

-مخالف: ۲

-کاملا مخالف: ۱

نکته:

برای راحتی شما نمرات هر سوال را به صورت عددی مقابل آن قرار داده ام. فقط کافیست نمرات را یادداشت کرده و در انتها نمرات خود را با یک دیگر جمع کنید.

سوالات تست تاکمن:

لطفا عبارات زیر را با دقت بخوانید و پاسخی را که متناسب با ویژگی شماست با علامت ضربدر مشخص کنید. در پایان به خود نمره دهید و آن ها را با هم جمع کنید.

ردیف عبارات کاملا موافقم موافقم مخالفم کاملا مخالفم
۱ انجام کارهای مهم را بی جهت به تاخیر می اندازم. ۴ ۳ ۲ ۱
۲ شروع کارهایی که دوست ندارم را به عقب می اندازم. ۴ ۳ ۲ ۱
۳ وقتی کار مهمی برای انجام دادن دارم تا دقایق آخر برای انجام آن صبرمی کنم. ۱ ۲ ۳ ۴
۴ گرفتن تصمیمات سخت را به تاخیر می اندازم. ۴ ۳ ۲ ۱
۵ برای ایجاد عادت های کاری مفید در خودم دیر اقدام می کنم ۴ ۳ ۲ ۱
۶ برای انجام ندادن کارها معمولا بهانه ای پیدا می کنم . ۴ ۳ ۲ ۱
۷ هنگامی که از انجام کاری لذت نمی برم آن را متوقف می کنم. ۴ ۳ ۲ ۱
۸ به طور جبران ناپذیری وقت را هدر می دهم. ۴ ۳ ۲ ۱
۹ وقتم را هدر می دهم و به نظر می رسد که در این باره نمی توانم کاری انجام دهم. ۴ ۳ ۲ ۱
۱۰ هنگامی که باید مسئولیت سختی را انجام دهم مدام به دنبال بهانه برای به تاخیر انداختن آن می گردم. ۴ ۳ ۲ ۱
۱۱ به خودم قول می دهم کری را انجام دهم ولی بعد از آن برای انجام دادنش پافشاری نمی کنم. ۴ ۳ ۲ ۱
۱۲ هروقت کاری دارم که باید آن را انجام دهم، به خوبی آن را پیگیری می کنم. ۱ ۲ ۳ ۴
۱۳ اگر از انجام کاری متنفر باشم آن را به طور دقیق انجام نمی دهم . ۴ ۳ ۲ ۱
۱۴ همیشه کارهای مهم را به پایان می رسانم و وقت اضافه هم می آورم. ۱ ۲ ۳ ۴
۱۵ به طور طبیعی در انجام کار تاخیر دارم حتی اگر بدانم که انجام آن کار چقدر مهم است . ۴ ۳ ۲ ۱
۱۶ کار امروز را به فردا واگذار نمی کنم . ۱ ۲ ۳ ۴

تفسیر:

رنج نمرات هر آزمودن بین ۱۶ تا ۶۴ است.

اگر نمره ی  شما بین ۱۶ تا ۲۶ است از اهمال کاری پایینی برخوردار هستید. به این معنی که اهمال کاری در زندگی شما مشکل ساز نیست. در زندگی و برنامه هایتان اختلال به وجود نمی آورد و می توانید به خوبی و در زمان مشخص شده کارهای خود را تمام کنید.

اگر نمره ی شما بین ۲۷ تا ۴۶ است از اهمال کاری متوسطی برخوردار هستید. به این معنی که اهمال کاری در زندگی شما می تواند مشکل ساز باشد. اما این مشکل در شما به صورت بحرانی و حاد وجود ندارد. شما باید برای رفع و بهبود اهمال کاری خود تلاش کنید تا بتوانید از پس کارهای خود به خوبی بربیایید و در زمان مشخص شده کارهای خود را تمام کنید.

اگر نمره ی شما بین ۴۷ تا ۶۴ است از اهمال کاری بالایی برخوردار هستید. به این معنی که اهمال کاری در زندگی شما مشکلی جدیست. برای شما مشکلات زیادی به همراه دارد. در روند زندگی شما و کارهایتان اختلال ایجاد می کند و نمی توانید کارهای خود را به خوبی و در زمان مشخص تمام کنید. شما باید برای رفع مشکل خود به صورت جدی اقدام کنید. زیرا با وجود اهمال کاری موفقیت برای شما تقریبا غیرممکن است.

نکته:

البته اهمال کاری دارای انواعی است که می توانید انواع آن را در مقاله ی زیر بخوانید:

انواع اهمال کاری را بشناسید

تست اهمال کاری

 

جمع بندی:

شاید عقب انداختن کارها به ظاهر موضوع مهمی نباشد، اما مطالعات نشان داده است که می تواند به یک عادت جدی تبدیل شود. به عنوان مثال اگر شما پروژه های درسی و کاری خود را در زمانی که از پیش تعیین شده انجام ندهید و آن ها را مکررا به تاخیر بیندازید، ممکن است اوایل مشکلی برای شما ایجاد نکند. یا شاید بتوانید با فشرده کار کردن در آخرین زمان هایی که دارید پروژه ها را به اتمام برسانید. ممکن است فکر کنید چندان اهمیتی ندارد و درنهایت از پس آن برمی آیید اما رفته رفته این شیوه ی رفتاری برای شما تبدیل به عادت شده و دیگر نمی توانید از آن اجتناب کنید. حتی اگر زمان و انرژی لازم را هم داشته باشید بازهم انجام آن ها را به تعویق می اندازید.

اهمالکاری نه تنها می تواند در تمامی زمینه های زندگی شما نفوذ کند، بلکه می تواند منجر به فرصت های از دست رفته، مشکلات شغلی، هزینه های غیر ضروری (مثلاً هزینه های دیرکرد) و حتی مشکلات سلامتی برای شما شود. اهمال کاری می تواند دلایل ریشه ای زیادی از جمله: افسردگی، اختلال بیش فعالی و اضطراب داشته باشد. برای مطالعه ی بیشتر دلایل اثرگذار بر اهمال کاری می توانید مقالات زیر را مطالعه کنید.

افسردگی و اهمال کاری دشمنِ بی رحم انسان

اهمال کاری؛ فرزند ناخلف اختلال ADHD

اهمال کاری ناشی از اضطراب چگونه است؟

اگرچه اهمال کاری علائم و نشانه هایی دارد اما برای تشخیص بهتر و درست تر نیاز است از برچسب زدن بیهوده به خودتان پرهیز کنید. با صرف تنها ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان و انجام تست تاکمن متوجه شوید آیا واقعا اهمال کار هستید یا نه؟!

اگر در آزمون نمره  بالایی گرفتید، اصلا نگران نباشید. چرا که در دنیای امروز افراد زیادی با اهمال کاری دست و پنجه نرم می کنند و شما تنها نیستید و یا با مشکل عجیب الخلقه ای مواجه نشده اید. خوشبختانه راه های زیادی برای درمان اهمال کاری وجود دارد که می توانید به آن ها دسترسی داشته باشید و به خوبی از پس این مشکل بربیایید.

۱۲ راهکار موثر برای درمان اهمال کاری

حواستان باشد اهمال کاری شخصیت شما را تعریف نمی کند بلکه تنها قسمتی از یک عادت رفتاری نابه جا در شماست که کاملا قابل رفع می باشد.

 

 

 

 

۳/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *