چرا فقرا فقیر تر می شوند؟

چرا فقرا فقیرتر می شوند؟

در این مقاله قرار است به این سوال که چرا فقیرترها فقیر می شوند؟ جواب دهیم و علت فقر را بررسی کنیم. همچنین فقرا در مقایسه با سایرطبقات درآمدی چرا انتخاب‌های بدتری می‌کنند؟ چرا فقرا بیشتر از بقیه مردم قرض می‌‌گیرند؟ چرا بیشتر ضرر مالی می بینند؟ همگی این سوالات ریشه یابی خواهند شد، پس با من همراه شوید.

چرا فقرا بیشتر از افراد دیگر دچار مشکل مالی می شوند؟ 

علت این که  افراد فقیر بیشتر قرض می‌گیرند و کمتر پس‌انداز می‌کنند، این نیست که شخصیت آن‌ها دچار مشکل است. بلکه خود فقر، عاملی برای تمام عادت‌های نامناسب فقرا ست. در واقع زندگی درفقر باعث می‌شود حتی میزان به‌ کارگیری هوش هم کاهش پیدا کند. روتگربرگمن که تاریخ نگار و نویسنده هلندی است ،باور دارد فقر یک ضعف شخصیتی نیست. روتگربرای اثبات حرف خود به تحقیق درباره افرادی که در وضعیت بد مالی بودند پرداخت و متوجه شد قدرت تصمیم گیری و ذکاوت این افراد درشرایط سخت کاهش پیدا می کند.

چرا بیشتر برنامه های فقر زدایی با شکست مواجه می شوند ؟

بیشتربرنامه‌های فقر زدایی با شکست مواجه می‌شوند؛ چون این برنامه‌ها روی آموزش تحصیلی فقیرها تمرکز می‌کنند. درحالی که فقرتنها بخاطرنبود تحصیلات به وجود نمی آید، ازنداشتن دانش مالی و نبود پس اندازبه وجود می آید. برای مثال : خیلی از افراد تحصیل کرده دارای وضعیت بد مالی بودند. در واقع که ریشه اصلی فقر درهر جامعه تقسیم نشدن ثروت بین مردم و امکانات به صورت عادلانه است. پس نباید به خاطر فقیر بودن به فقرا خرده بگیریم . می پرسید چطور؟ در ادامه عوامل مهم فقیرترشدن بیشتر فقرا را خواهم گفت.

 مهم ترین دلایل فقیرترشدن فقرا و راهکار برای آن :

  1. افتادن در تله بدهی.

  2. احساس ناتوانی در برابر مشکلات

  3. دانش اندک مالی

  4. بی توجه بودن به ضرورت های فردی

  5. نبود صندوق پس انداز اضطراری

  6. اصلاح نکردن روند هزینه ها

  7. ناآگاهی از هزینه ها

  8. تفکیک نکردن نیاز از تمایل

  9. عدم سرمایه گذاری درست

  10. عجله برای ثروتمند شدن

 

  1. افتادن در تله بدهی

اولین دلیل این است که آن ها در برابر سختی های طولانی اغلب دچار نا امیدی می شوند. نداشتن تفکر مثبت و امید به آینده آنها را وارد چرخه ای بی پایان از بدهی ها می کند.

به این صورت که برای کنترل و بازپرداخت قرض های قبلی ناچار هستند وام های تازه ای دریافت کنند. با عقب افتادن پی در پی، بازپرداخت ها بر حجم جرایم می افزاید و در نهایت باعث تسلیم شدن فرد می شود.

به علاوه، تصمیم گیری دقیق در چنین شرایطی دشوارتر است.

برای پرهیز از چنین شرایطی، گام اول آن است که از هر نوع بدهی جدید پرهیز کنید. برای بازپرداخت مبالغ قبلی، وسایل بلااستفاده را بفروشید و به دارایی خود اضافه کنید. هرگز به میزان بدهی ها اضافه نکنید. به یاد داشته باشید که تا زمان خروج از دور باطل بدهی، مشکلات تمام نخواهند شد.

افتادن در تله بدهی

۲.احساس ناتوانی در برابر مشکلات

فشار شدیدو طولانی مدت ذهن و روان شما را خسته می کند. در این حالت، مانند ورزشکاری که قوای بدنی خود را از دست داده، دچار نوعی حالت بی تصمیمی می شوید. انرژی روانی کافی برای کنترل وضعیت ندارید و نمی توانید با تصمیمات دقیق در برابر مشکلات ایستادگی کنید. در این شرایط بهتر است تحلیل دقیق وضعیت مالی را به آرامی آغاز کنید. از مشاوره کمک بگیرید و سعی کنید بار دیگر فرمان زندگی را در اختیار خود بگیرید. به یاد داشته باشید که یاس و نا امیدی چیزی را حل نمی کند و اگر از تلاش کردن دست بکشید، اوضاع بد و بدتر خواهد شد. مقاله بحران را تاب بیاور به اسیب های این موضوع پرداخته است.احساس ناتوانی احساسی

۳.دانش اندک مالی

مدیریت امور مالی، آن هم در وضعیت اقتصادی پیچیده فعلی،تخصصی و ضروری است. برآورده ساختن نیازهای مالی، آموزش کافی را طلب می کند. یکی از دلایلی که چرا فقرا فقیر باقی می مانند، این است که افراد فقیر نمی توانند پولی برای آموزش سواد مالی بپردازند. هیچ فرد موفقی را نمی توان یافت که بدون آگاهی دقیق از مدیریت مالی وبدون کمک گرفتن از تخصص دیگران مسیر موفقیت را طی کرده باشد.

به همین دلیل، اگر خواستار دوری از فقر و ورشکستگی هستید، بهتر است هرچه سریع تر دانش مالی خود را تقویت کنید و با آگاهی بهتر وارد عمل شوید. می توانید دردوره های سواد مالی شرکت کنید. یا کتاب های در این موضوع مانند: مدیریت مالی ، سود ودیگر هیچ  و دید اقتصادی را بخوانید.

دانش اندک مالی

۴.بی توجه بودن به ضرورت های فردی

از دیدبسیاری از افراد متخصص در زمینه مالی نخستین دلیل اینکه چرا فقرا فقیر باقی می مانند، بی توجهی به نیازها و اولویت بندی کارهای خودشان است. درباره اولویت بندی کارها و فواید آن با خواندن مقاله اولویت بندی کارها بیشتر بدانید. به طور مثال: پس از دریافت حقوق ماهانه یا سود سرمایه گذاری، باید در اولین گام حساب پس اندازتان را تقویت کنید و یا برای بیمه بازنشستگی و سلامت برنامه ریزی کنید. اولویت بندی نکردن ضرورت هایتان باعث می شود که احتمالا مدتی بیشتر در برابر خطرات مالی قراربگیرید. درواقع، برنامه ریزی مالی باید فراتر از نیازهای روزمره باشد و دامنه وسیع تری را در برگیرد و شرایط بی ثبات آینده نیز در آن لحاظ شود. توجه نکردن به این نکته بسیار مهم، نه تنها شما را فقیر نگه خواهد داشت، بلکه زندگی عزیزانتان را هم تحت تاثیر قرار می دهد. بدون پشتوانه مناسب مالی، آینده فرزندان شما به خطر خواهد افتاد.بهترین راهکار برای بی توجه بودن به ضرورت های فردی ، آشنایی با مقاله اصل گرایی است با خواندن آن  فقط بر اصلیات هر چیز تمرکز خواهید کرد.

۵.نبود صندوق پس انداز اضطراری

شاید مهم ترین نمونه از میان برنامه های آینده نگری ایجاد حساب پس اندازه برای موارد ضروری است. دلیل اهمیت آن، این است که اطلاعات شما در خصوص آینده بسیار اندک است و نمی توانید به سرمایه گذاری خود مطمئن باشید.میزان بدهی های آینده نامشخص است. آسیب های سلامتی در کمین شما است و هرلحظه ممکن است به مقدار قابل توجهی پول نیاز پیدا کنید. بهتر است در اولین فرصت یک صندوق پس اندازی برای موارد اضطراری ایجاد کنید.

پس انداز

 ۶.اصلاح نکردن روند هزینه ها

همیشه راه بهتر و ارزان تری ، وجود دارد. باید زمان به آن اختصاص دهید. برای مثال: برای خرید اجناس به فروشگاه دارای تخفیف وقیمت مناسب سر بزنید. به علاوه روش های مدیریتی و پس انداز نیزهمیشه به نحو بهتری قابل انجام هستند. دستیابی به چنین اصلاحاتی با استفاده از خلاقیت و دانش شماست،  که نقاط ضعف مالی را برطرف می کند. ممکن است لازم باشد فروشگاه که به آن سر می زنید را تغییردهیدیا هم چنین بهتر است سرمایه گذاری در بانک دیگری را انجام دهید.اصلاح هزینه ها

۷.ناآگاهی از هزینه ها

نداشتن بودجه بندی مناسب و آگاه نبودن از هزینه های ماهانه از جمله دلایل اصلی فقر است. بدون این شرایط نمی توانید پس انداز کنید و فرصت سرمایه گذاری خود را نیز از دست خواهید داد. برای جلوگیری از این وضعیت، ابتدا فهرست دقیقی از تمام هزینه های خود در طول یک ماه تهیه کنید. تلاش کنید همه هزینه ها چه مقدار کم یا زیاد را بنویسید و حساب کنید. پس از آگاهی دقیق از روند هزینه ها می توانید با آرامش خاطر بودجه ای مناسب تهیه کرده و برنامه مالی خود را تنظیم کنید.روند هزینه ها حساب کنید

۸. تفکیک نکردن نیاز از تمایل

اغلب افراد در تشخیص نیازها و جداسازی آنها از تمایلات ناتوان هستند. آنها تمام امیال لحظه ای خود را خواسته های درونی می نامند. مثلا تصور می کنند نیاز دارند لباسی گران قیمت بخرند یا رفتن به رستوران لوکس برای آنها ضروری است؛ درحالی که این یک خواسته زود گذر است و نیازواقعی آنها نیست. برای این که وسوسه نشوید و سر از فروشگاه های غیر ضروری در نیاورید،

۱.بهتر است برداشت از حسابتان را محدود کنید.

۲.در مسیر فروشگاه دلخواه تان قرار نگیرید مگر وقتی که واقعا نیاز به آن خرید باشد.

۳.فردی را به همراه داشته باشید تا شما را ازخرید بیهوده منصرف کند.

۴.لیست تهیه کنید.با خواندن مقاله چک لیست فواید آن را خواهید دانست.

۹.نداشتن سرمایه گذاری درست

بسیاری از ما به جای صرف پول برای ارتقای کیفیت زندگی و رشد فردی خودمان، سرمایه خود را در خرید خانه و خودروی لوکس هزینه می کنیم.

اقلامی که هر چند سودمند هستند، اما در نهایت ارزش افزوده چندانی به همراه نخواهند داشت.

افراد موفق درطول زندگی همواره بخشی از درآمد خود را صرف آموزش، ورزش، ارتقای سطح سلامت و توانایی های فردی می کنند.

آنها به این موارد نه به عنوان هزینه، بلکه به عنوان سرمایه گذاری بلند مدت نگاه می کنند.

سرمایه ای که در این امور صرف می شود، در طول زمان از طریق افزایش درآمد، کارآفرینی و رضایت بیشتر از زندگی به آنها باز می گردد.سرمایه گذاری

۱۰. عجله برای ثروتمند شدن

رویای رفتن راه صدساله در یک شب همواره در ذهن انسان ها حضور دارد و بخصوص افراد جوان را به حرکت وا می دارد.

اما این رویا در اکثر موارد موجب ورشکستگی و ناکامی می گردد. چرا که عجله برای دستیابی به ثروت زیاد باعث پذیرش سطح بالاتر و غیرمنطقی از ریسک می شود.

این ریسک نامطلوب در کنار تصمیمات نادرست افراد را به سوی شکست سوق می دهد و نتیجه واقعی تلاش های آنها را نیز نابود می سازد. هیچ فرمول سریع وراهکار معجزه آسایی وجود ندارد، با آگاهی داشتن و تلاش کردن به ثروتنمند شدن و یا هر هدف دیگری خواهید رسید.

با خواندن مقاله هدف گذاری بیشتر با راه رسیدن به هدفتان اشنا شوید.

 عجله ثروتمند شدن

درآخر

دراین مقاله آموختید که فقرا در مقایسه با سایر طبقات درآمدی انتخاب‌های بدتری می‌کنند. فقرا بیشتراز بقیه مردم قرض می‌‌گیرند، کمتر پس‌انداز می‌کنند و بیشتر ضررمالی می بینند.همچنین فقر، عاملی برای تمام عادت‌های نامناسب فقراست. در واقع زندگی در فقر باعث می‌شود حتی میزان به‌ کارگیری هوش هم کاهش پیدا کند. بیشتربرنامه‌های فقرزدایی با شکست مواجه می‌شوند چون این برنامه‌ها روی آموزش تحصیلی فقیر ها تمرکز می‌کنند، در حالی که فقرتنها بخاطرنبود تحصیلات به وجود نمی آید، ازنداشتن دانش مالی ونبود پس اندازبه وجود می آید. هم چنین ریشه اصلی فقر در هر جامعه ای از تقسیم نشدن ثروت بین مردم و امکانات به صورت عادلانه است. پس نباید به خاطر فقیر بودن به فقرا خرده بگیریم.

 هم چنین مهم ترین دلایل فقیرترشدن فقرا و راهکار های آنها را ارائه کردیم که شامل موارد زیر بود

  1.  تله بدهی  
  2. احساس ناتوانی در برابر مشکلات
  3. دانش اندک مالی
  4. بی توجه بودن به ضرورت های فردی
  5. نبود صندوق پس انداز اضطراری
  6. اصلاح نکردن روند هزینه ها
  7. ناآگاهی از هزینه ها
  8. تفکیک نکردن نیاز از تمایل
  9. عدم سرمایه گذاری درست
  10. عجله برای ثروتمند شدن

نویسنده : فریبا رضازاده

 

 

۱/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *