تست کمال گرایی + تفسیر | آیا من درگیر کمالگرایی هستم؟


همه شما قبول دارید ما انسان‌ها کامل نیستیم و پر از عیب و نقصیم. با این حال بیشتر شما همواره به دنبال عالی بودن خود و دنیای اطرافتان هستید. اکثر اوقات اتفاقات به بهترین شکل ممکن پیش نمی روند. این امر کاملا طبیعی است اما موجب ناکامی شما می‌شود. هر روز به امید آمدن روزی عالی دست روی دست می‌گذارید، اما هیچوقت آن روز از راه نمی رسد.

کمال گرایی به شکل‌های مختلفی خودش را نشان می‌دهد که شاید باور نکنید. ممکن است با خود بگویید: “من که دیگه عمرا درگیر کمال گرایی باشم.” در واقع برای مطمئن شدن از این موضوع، بهتر است تست کمال گرایی را انجام دهید.

به همین خاطر در این مقاله تستی را برایتان آماده کرده‌ام که می‌توانید با انجام دادن آن، میزان کمال گرایی خود را بسنجید. ابتدا کمی درباره خود کمال گرایی صحبت می‌کنم و بعد سراغ تست می‌رویم.

کمال گرایی خوبه یا بد؟

کمال گرایی چیست؟ خوب است یا بد؟

کمال گرایی به معنای گرایش فرد برای بی عیب و نقص بودن و تنظیم استانداردهای بالا و سخت است. معمولا داشتن عملکردی متناسب با این استانداردها، دشوار و نشدنی است. فردی که درگیر کمال گرایی است دائما خود را ارزیابی و انتقاد می‌کند؛ به امید اینکه بتواند بی نقص عمل کند.

وقتی درباره کمال گرایی صحبت می‌کنیم، سوال مهمی پیش می‌آید. کمال گرایی خوب است یا بد؟
نظرات زیادی درباره این موضوع وجود دارد. اینکه با افتخار بگویید کمال گرایی دارید یا با وجود آن مشکل داشته باشید، بستگی به خودتان دارد. ممکن است کمال گرایی در مواردی باعث پیشرفت شما شود و در بسیاری از مواقع مانعتان باشد. نمی توان یک جواب قطعی برای این موضوع پیدا کرد.

تنها نظر قطعی این است: اگر کمال گرایی مانند ترمزی برای پیشرفت شما باشد و نگذارد دست به اقدام بزنید، قطعا بد است. در واقع کمال گرایی دوست صمیمی اهمال کاری است. برای همین کمال طلبی می‌تواند باعث اهمالکار شدن شما نیز بشود. اگر دوست دارید بیشتر درباره این موضوع مطالعه کنید، پیشنهاد می‌کنم مقاله زیر را مطالعه کنید.

حتما بخوانید: “اهمال کاری ناشی از کمال طلبی”

پس در موارد بسیاری کمال گرایی نقش مانع را ایفا می‌کند. چطور این اتفاق می‌افتد؟ در بخش بعدی با خواندن چند مثال متوجه این موضوع خواهید شد.

چند مثال از  کمال گرایی

نمونه‌هایی که در ادامه برایتان می‌گویم، از تجربیات بچه‌های دوره جرقه است. هدف دوره جرقه، بررسی دلایل اهمال کاری و بر طرف کردن آن است. یکی از دلایل مهم اهمال کاری نیز کمال گرایی است. در طول دوره که با بچه‌ها در ارتباط بودیم، متوجه کمال گرایی آن‌ها در موضوعات مختلف شدیم و خوشبختانه توانستند به کمک تمرینات دوره آن‌ها را برطرف کنند. برای اطلاعات بیشتر درباره دوره می‌توانید به صفحه لینک شده دوره جرقه مراجعه نمایید.

دیگر برویم سراغ مثال‌ها:

مهاجرت و کمال گرایی

۱. کمال گرایی و مهاجرت

همه شما می‌دانید مهاجرت کردن پروسه راحتی نیست. چیزی که این روند را سخت تر می‌کند، کمال گرایی است. یکی از بچه‌های دوره آزمون آیلتس نمی داد چون احساس می‌کرد هنوز آمادگی لازم را ندارد. در صورتی که چند سال بود فقط داشت درس می‌خواند و حتی در آزمون‌های شبیه ساز آیلتس خوب عمل کرده بود. همچنین احساس می‌کرد هنوز به اندازه کافی مهارت ندارد و نمی تواند کشورش را ترک کند. دائما می‌خواست در زبان، کار و تحصیل خود بهترین عملکرد را داشته باشد و وقتی این اتفاق افتاد، مهاجرت کند. در صورتی که همچین روزی نخواهد رسید.

کمال گرایی در کسب و کار

۲.کمال طلبی و راه اندازی کسب و کار مستقل

در این مدتی که با بچه‌های دوره راه اندازی کسب و کار مستقل در ارتباط بوده‌ایم، متوجه موضوعی مشترک بین اکثر آن‌ها شدم. بیشتر آن‌ها از زندگی کارمندی خسته شده بودند و می‌خواستند کسب و کار مستقل خود را شروع کنند. برای همین دوره را تهیه کردند و خواستند در کنار ما آموزش ببینند. تا اینجا همه چیز خوب بود.

مشکل از جایی شروع شد که از آن‌ها خواستیم دست به اقدام بزنند. وقتی در دوره به آن‌ها تمرین می‌دادیم که مثلا تولید محتوا کنید، بهانه‌های این چنینی می‌آوردند: “من که دوربین و تجهیزات آن چنانی ندارم. من که ادیتور حرفه‌ای نیستم. من اصلا دکور مناسبی برای فیلمبرداری ندارم. و…”

همه این بهانه‌ها به خاطر کمال گرایی است. در صورتی که برای شروع کردن کسب و کار، اصلا نیازی به این همه امکانات ندارید. رمز موفقیت کسب و کار اقدام کردن تحت هر شرایطی است، نه عالی بودن!

اگر مثال‌های بالا برایتان صدق می‌کرد، این یعنی احتمالا شما نیز درگیر کمال گرایی هستید. با این حال در بخش بعدی مقاله برایتان تست معتبری گذاشته‌ام که می‌توانید به کمک آن میزان کمال گرایی خود را بسنجید.

نحوه انجام تست کمال گرایی

برای انجام این تست کافیست ۱۵ عبارتی که برایتان آورده‌ام را بخوانید. سپس با امتیاز دادن به هر عبارت مشخص کنید چقدر با آن موافق یا مخالف هستید. در نهایت جمع امتیازهایتان را محاسبه کنید.

تست کمال گرایی

سوالات آزمون کمال گرایی

ردیف عبارات کاملا موافقم موافقم مخالفم کاملا مخالفم
۱ من همیشه منتظر بهترین موقعیت شروع هستم. ۴ ۳ ۲ ۱
۲ من باید بی نقص باشم و کارهایم را عالی انجام دهم. ۴ ۳ ۲ ۱
۳ باور دارم دیگران از من انتظار عالی بودن دارند. ۴ ۳ ۲ ۱
۴ حتی فکر کردن به شکست نیز من را می‌ترساند. ۴ ۳ ۲ ۱
۵ وقتی کاری خوب پیش نمی رود، ادامه دادن آن برایم بسیار سخت است. ۴ ۳ ۲ ۱
۶ یا کاری را انجام نمی دهم یا آن را به بهترین شکل ممکن انجامش می‌دهم. ۴ ۳ ۲ ۱
۷ کارهایم خیلی کند پیش می‌روند چون به جزئیات اهمیت زیادی می‌دهم. ۴ ۳ ۲ ۱
۸ وقتی اطرافیانم اشتباهی می‌کنند، من شدیدا کلافه و عصبی می‌شوم. ۴ ۳ ۲ ۱
۹ کارها را به دیگران نمی سپارم چون فکر می‌کنم نمی توانند به خوبی از پس آن بر بیایند. ۴ ۳ ۲ ۱
۱۰ خودم را بابت اشتباهات گذشته به شدت سرزنش می‌کنم. ۴ ۳ ۲ ۱
۱۱ وقتی می‌خواهم کاری را انجام دهم، تمامی راه‌های ممکن را بررسی می‌کنم تا بهترینش را پیدا کنم. ۴ ۳ ۲ ۱
۱۲ من اعتقاد دارم هر چیزی باید سر جای خودش باشد. ۴ ۳ ۲ ۱
۱۳ من آدم فوق العاده منظمی هستم. ۴ ۳ ۲ ۱
۱۴ نمی توانم با هر کسی همکاری کنم چون معیارهای سرسختانه‌ای دارم. ۴ ۳ ۲ ۱
۱۵ استانداردهای من در هر زمینه‌ای بسیار بالاست. ۴ ۳ ۲ ۱

تفسیر نتیجه شما

اگر نمره شما بین ۱۵ تا ۲۵ است:

درگیر کمال گرایی نیستید. احتمالا برای اقدام کردن و شروع هر کاری، منتظر شرایط بی نقص نمی مانید و کارتان را انجام می‌دهید. همچنین بیش از حد درگیر جزئیات بی اهمیت کارها نمی شوید. همین موضوع می‌تواند باعث شود زودتر به اهداف خود برسید. به شما تبریک می‌گویم!

اگر نمره شما بین ۲۶ تا ۳۸ است:

کمی درگیر چالش کمال گرایی هستید. می‌توانید آن را کنترل کنید و برای کنار گذاشتن آن کاری انجام دهید. اما اگر آن را کنار نگذارید، احتمالا در آینده میزان کمال گرایی شما بیشتر خواهید شد.

اگر نمره شما بین ۳۹ تا ۴۸ است:

درگیر کمال گرایی هستید و بهتر است برای برطرف شدن آن اقدام کنید. احتمالا به خاطر کمال گرایی‌ خود، در انجام کارهایتان اهمال کاری نیز کنید. در این شرایط حتما لازم است برای رفع کمال گرایی و درمان اهمال کاری اقدام کنید. چرا که این دو کنار یکدیگر باعث پیشرفت نکردن شما خواهند شد.

اگر نمره شما بین ۴۹ تا ۶۰ است:

یعنی شدت کمال گرایی بالاست. این موضوع قطعا به شما در زندگی آسیب خواهد زد. داشتن معیارهای سرسختانه فقط به شما استرس و حس بد می‌دهد و سلامت روان شما را به خطر می‌اندازد. زیرا همیشه در تلاش برای رسیدن به استانداردهای بالای خود هستید اما این اتفاق به ندرت می‌افتد. شما باید انتظارات معقول تری از خود داشته باشید و نقاط ضعف و قوت خود را بپذیرید.

الان شما می‌دانید که تا چه حدی درگیر کمال گرایی هستید. اگر نمره شما از ۲۶ بالاتر است، به شما پیشنهاد می‌کنیم برای کنار گذاشتن کمال گرایی خود اقدام کنید. کمال گرایی عواقب زیادی دارد که می‌تواند جلوی پیشرفتتان را بگیرد. اگر می‌خواهید درباره کمال گرایی و عواقب آن بیشتر بدانید، پیشنهاد می‌کنم مقاله زیر را در سایتمان بخوانید.

“کمال گرایی؛ ترمزی برای حرکت و پیشرفت”

دوره تمرین محور جرقه

دوره جرقه؛ راهکار قطعی برای کنار گذاشتن کمال گرایی و اهمال کاری

تا اینجا متوجه شدید کمال گرایی چقدر به زندگی شما لطمه زده است. همانطور که قبل تر گفتم، کمال گرایی باعث افزایش اهمال کاری می‌شود و این دو یکدیگر را تقویت می‌کند. کسی که با چالش کمال گرایی رو به رو است، به احتمال زیاد درگیر اهمال کاری نیز هست. تا وقتی با این دو چالش دست و پنجه نرم می‌کنید، نمی توانید به اهداف و خواسته‌های خود برسید.

اگر به دنبال راه حل قطعی برای برطرف کردن کمال گرایی و اهمال کاری هستید، دوره جرقه را به شما پیشنهاد می‌کنم. از اثر بخش بودن این دوره مطمئنم چون بسیاری از بچه‌های دوره نتایج فوق العاده گرفته‌اند. این یعنی شما هم مثل آن‌ها می‌توانید با کمک دوره جرقه، کمال گرایی و اهمال کاری خود را کنار بگذارید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دوره جرقه و ثبت نام، پیشنهاد می‌کنم حتما به صفحه دوره مراجعه کنید. همچنین می‌توانید در انتهای صفحه، نظرات بچه‌های دوره را بخوانید و خودتان نتایجشان را ببینید. دوره جرقه، همان جرقه‌ای است که برای تغییر به آن نیاز دارید. 😊

“دوره تمرین محور و آموزشی جرقه”

کلام آخر

در این مقاله به شدتِ کمال گرایی خود پی بردید. احتمالا شما نیز جز افرادی هستید که تصمیم دارید برای برطرف کردن کمال گرایی اقدام کنید. مطمئنم بعد از کنار گذاشتن کمال گرایی، پیشرفت‌های چند برابری در زندگی خواهید داشت زیرا دیگر درگیر جزئیات و بی نقص بودن نمی شوید. همینطور اهمال کاری شما خیلی کمتر می‌شود و تبدیل به فردی عملگرا خواهید شد.  همچنین در مقالۀ دیگری از سایتمان با عنوان درمان کمال گرایی، درباره راهکارهای بیشتری صحبت کرده‌ایم. برای خواندن تکنیک‌های بیشتر به مقاله لینک شده مراجعه کنید.

امیدوارم به جای اینکه دنبال بهترین روز برای کنار گذاشتن کمال گرایی باشید، از همین امروز این کار را انجام دهید.

نمره شما در تست کمال گرایی چند بود؟

آیا شما هم می‌خواهید برای کنار گذاشتن کمال گرایی اقدام کنید؟ برایمان بنویسید.

مررسی از نظرت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *