تنبلی ممنوع! (۸ راه درمان تنبلی)


چرا امشب به باشگاه بروید؟ شما که یک هفته است نرفته‌اید، پس امشب هم نروید مشکلی پیش نمی‌آید. چرا اتاق‌تان مرتب کنید؟ کل خانه نامرتب است پس با تمیز کردن یک اتاق تفاوتی ایجاد نمی‌شود. چرا ایمیلی که الان برای‌تان آمد را جواب دهید؟ شما که دو هفته است صندوق ایمیل‌تان را باز نکرده‌اید، پاسخ دادن به یک ایمیل که صندوق‌تان را خالی از پیام نمی‌کند. چرا الان به‌دنبال درمان تنبلی هستید؟ شما که همیشه تنبل بوده‌اید، پس نمی‌توانید چیزی را عوض کنید!

بسیار خب، الان بهترین زمان برای شکستن چرخه‌ی تنبلی است. در مقاله‌ی پشت پرده‌ و دلایل تنبلی دلایل تنبلی را بررسی کردیم. الان وقت شروع درمان تنبلی است.

۸ راه درمان تنبلی که راحت می توانید انجامش دهید

در این مقاله‌ ۸ راه درمان تنبلی را به شما گفته‌ایم. یادتان باشد این موارد ترفندهای کوچکی هستند که به ذهن و جسم شما در مسیر درمان تنبلی کمک زیادی می‌کنند.

لطفا تنبلی را کنار بگذارید و این مقاله را تا انتها بخوانید. 🙂

۱. ۱۰ دقیقه انجام دهید

باید خود را برای ۱۰ دقیقه کار ملزم کنید. سپس می‌توانید آن را متوقف کنید. برای مثال: من یک زنگ هشدار را برای ۱۰ دقیقه تنظیم می‌کنم سپس می‌بینم چقدر می‌توانم در این مدت زمان انجام دهم. شروع ۱۰ دقیقا سخت است اما معمولا انجام کار به من انگیزه می‌دهد و حتی بعد از خاموش شدن تایمر ادامه می‌دهم.

شروع کردن مانع تنبلی می‌شود.

یادتان باشد حتی اگر کار را ادامه ندهید حداقل آن را شروع کرده‌اید و ۱۰ دقیقه وقت صرف آن کرده‌اید. البته که با شروع کار ترجیح می‌دهید ادامه دهید و کمتر وسوسه می‌شوید آن را نیمه تمام رها کنید.

۲. روز را با یک کار ساده شروع کنید

همان طور که گفتم شروع کردن سخت‌ترین کار دنیاست. حالا تصور کنید چه‌قدر سخت‌تر می‌شود اگر بخواهید چالشی‌ترین فعالیت روزتان را اول از همه انجام دهید! قطعا آن را انجام نمی‌دهید و از انجام دادن سایر کارهای‌تان هم منصرف می‌شوید. همیشه کاری آسان را برای شروع روز انتخاب کنید تا با انجام آن، انگیزه‌ی رسیدگی به سایر کارها را پیدا کنید.

گاهی چک لیست افراد را می بینیم که پر از کارهای سخت و غیر جذاب است. فرد تمام کارهای سختی که چند ماه یا چند سال است انجام نداده می خواهد یک روزه انجام دهد. خب طبیعی است که این چک لیست ما را تشویق به انجام دادن نمی کند. اگر می خواهید یک چک لیست استاندارد بنویسید مقاله «چک لیست یا فهرست بررسی» را حتما بخوانید.

با کار ساده شروع کنید تا تنبلی مانع تان نشود.

۳. محیط کار خود را تغییر دهید

شما در خانه کار می‌کنید؟ ممکن است گاهی اوقات کار کردن در خانه باعث ایجاد احساساتی مانند سستی، اهمال کاری و… در شما شود؟

معمولا فریلنسرها که پروژه‌های خود را در خانه انجام می‌دهند، بیشتر از کارمندان دچار تنبلی می‌شوند. ممکن است محیط خانه یا عوامل دیگری باعث به تعویق انداختن کارشان شود. پیشنهاد می‌کنم مقاله‌ی دنیای فریلنسری و هر چیزی که باید بدانید را مطالعه کنید.

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که بودن در اطراف افراد دیگر که مشغول به کار هستند می‌تواند به شما انگیزه‌ی کار کردن بدهد.

پس اگر دورکار هستید به یک مکان عمومی مانند کتابخانه بروید و مشغول به کار شوید. به شما قول می‌دهم هم تنبلی کمتری به سراغ‌تان می‌آید هم برای انجام کارتان تمرکز بیشتری خواهید داشت.

۴. یک همراه پیدا کنید

اگر مدام کارهای‌تان را پشت گوش می‌اندازید، شخصی را پیدا کنید تا برای تنبلی‌تان به او پاسخگو باشید. برای مثال: اگر باشگاه رفتن‌ را با یک دوست برنامه ریزی کنید انگیزه بیشتری برای ورزش کردن خواهید داشت.

خیلی از شما ایده‌های فوق‌العاده‌ای در زمینه‌ی کسب‌و‌کار دارید اما تنبلی مانع تحقق بخشیدن به آن ایده‌ها میشود. اگر دوستی ندارید که عملکرد شما را بررسی کند می‌توانید از یک مشاور کسب‌و‌کار راهنمایی بگیرید.

داشتن یک همراه یا مشاور به درمان تنبلی کمک می‌کند.

مشاور ضعف‌های کسب‌و‌کارتان را تحلیل می‌کند و به شما کمک می‌کند تا آن‌ها را با صرف هزینه‌های مادی و معنوی کمتری برطرف کنید. بنابراین حضور مشاور به شما کمک می‌کند تنبلی را کنار بگذارید و انگیزه‌ی لازم برای مسیر پیش‌رو را داشته باشید.

۵. زیر ۵ ثانیه اقدام کنید

هر روز صبح آلارم گوشی خود را قطع می‌کنید و به خواب ادامه می‌دهید؟ لباس‌های ورزشی‌تان را تکمیل کرده‌اید اما هنوز به باشگاه نرفته‌اید؟ لیست مشتری‌ها را یادداشت کرده‌اید اما هنوز با هیچ‌کدام تماس نگرفته‌اید؟

این دور باطل را همین الان تمام کنید! فردا صبح که آلارم تلفن همراه‌تان زنگ خورد در کمتر از ۵ ثانیه از تخت‌خواب بلند شوید. زمانی‌که ساک ورزشی خود را دیدید در کمتر از ۵ ثانیه لباس بپوشید و به نزدیک‌ترین باشگاه بروید. لیست مشتری‌ها را بردارید و در کمتر از ۵ ثانیه با اولین شماره تماس بگیرید.
قانون ۵ ثانیه به شما اجازه‌ی فکر کردن نمی‌دهد.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که از عدد ۵ تا ۱ بشمارید و کار مد نظر را شروع کنید. برای من این قانون معجزه کرده‌است. هرگاه می‌خواهم محتوا بنویسم و حوصله ندارم از ۵ تا ۱ می‌شمارم و حتی قبل از گفتن عدد ۱ نوشتن را شروع می‌کنم.

۶.‌ مشکلات‌تان را بنویسید

ویسارگا می‌گوید :«به تعویق انداختن کار با اجتناب از فکر کردن در مورد مشکلاتی که در انتظار شما هستند شروع می‌شود.»

قبل از این‌که مشکلات، انرژی شما را متوقف کند، مشکلات، جزییات و اطلاعات را در چک لیست خود یادداشت کنید. بعد از لیست کردن ممکن است متوجه شوید که مشکلات به اندازه‌ای که تصور می‌کردید بزرگ نیستند. از سوی دیگر مشکلات بزرگ را می‌توانید مشکلات کوچک‌تر تقسیم کنید و شروع به مقابله با مشکلات کوچک‌تر برای‌تان راحت‌تر خواهد بود.

پیت داکتر کارگردان انیمیشن «روح» از این ترفند برای تبدیل کارهای طاقت فرسا به فعالیت‌های قابل کنترل‌تر استفاده می‌کند. او می‌گوید: «معمولا من چالشای بزرگمو به دو یا سه چالش کوچکتر تقسیم و لیست می‌کنم. این کار به من کمک می‌کنه بفهمم اوضاع خیلیم بد نیست. داشتن یک لیست از مشکلات خیلی بهتر از داشتن یک صدای درونیه که مدام بهت میگه همه چیز اشتباهه.»

۷. قانون ۲ دقیقه‌ای را دنبال کنید

اگر انجام کاری کمتر از دو دقیقه طول می‌کشد آن را انجام دهید. آن کار ممکن است شامل شستن ظرف‌های صبحانه، جمع کردن لباس‌های شسته، ارسال یک ایمیل یا یک تماس تلفنی باشد.

دیوید آلن نویسنده، تاجر، مشاور موفق آمریکایی و مبدع روش مدیریت زمان به نام بهره‌وری بدون استرس (GTD) برای انجام کارها از قانون ۲ دقیقه‌ای استفاده می‌کند. او به محض این‌که ایمیلی را در صندوق ورودی خود می‌بیند تصمیم می‌گیرد در عرض دو دقیقه یا کمتر به آن پاسخ دهد.

برای افزایش بازدهی برنامه ریزی‌های خود، می‌توانید مقاله‌ی برنامه ریزی GTD : تنها راه خلاصی از استرس را مطالعه کنید.

۸. سبک زندگی سالم را دنبال کنید

ساعت خواب، مواد غذایی مصرفی، فعالیت بدنی و میزان اضطراب‌ تاثیر مستقیم بر میزان تنبلی دارد. اگر می‌خواهید فعال و پویا باشید باید سبک زندگی خود را اصلاح کنید.

به‌موقع و کافی بخوابید

خواب به‌موقع به سلامت بدن کمک زیادی می‌کند. بهترین ساعت خواب ده، یازده شب تا پنج صبح است. برای این‌که بتوانید این ساعت بخوابید باید چرت عصرگاهی‌تان را مدیریت کنید. به‌علاوه سعی کنید قبل از خواب به صفحه‌ی تلفن همراه‌تان نگاه نکنید. خواب کافی و  استراحت اصولی  برای افزایش اراده و دوری از تنبلی بسیار مهم است!

خواب ناکافی باعث ایجاد تنبلی می‌شود.

فست فود و غذاهای دیر هضم مصرف نکنید

فست فود و غذاهای چرب دیر در بدن هضم می‌شوند و باعث می‌شود شما احساس سنگینی کنید. می‌توانید از غذاهای پر پروتئین استفاده کنید تا انرژی کافی برای انجام کارها داشته باشید.

آب بنوشید

مصرف آب کافی به جریان خون در بدن شما کمک میکند. وقتی جریان خون در بدن مناسب باشد شما دیگر احساس کسلی نمی‌کنید.

ورزش کنید

انجام فعالیت‌ بدنی سطح انرژی را افزایش می‌دهد و باعث بهبود خلق و خوی شما می‌شود. لطفا منتظر نمانید تا حال‌تان خوب باشد سپس ورزش کنید. یادتان باشد ورزش کردن باعث می‌شود حال‌ جسم و روح‌تان خوب شود.

ورزش درمان تنبلی است.

پیاده روی کردن بسیار فعالیت مفیدی است اما جایگزین ورزش نمی‌شود! لطفا تنبلی نکنید و حداقل سه روز در هفته تمرین کنید.

اصلاح سبک زندگی تاثیر چشمگیری بر میزان استرس و اضطراب دارد پس لطفا موارد بالا را برای درمان تنبلی جدی بگیرید.

سخن نهایی

شاید در ابتدا به‌کارگیری هرکدام از راه‌های درمان تنبلی برای‌تان سخت باشد. پیشنهاد می‌کنم با توجه به شرایط خود یکی از این موارد را انتخاب کنید و سعی کنید به آن وفادار باشید. همانطور که گفتیم این‌ موارد برای درمان تنبلی به شما کمک زیادی می‌کند اما ممکن است در شرایط شما یک یا چند مورد کاربردی نباشند.

تصور کنید شما و دوست‌تان مریض شده‌اید و به دکتر مراجعه کرده‌اید. دکتر با توجه به مریضی و شرایط بدنی هرکدام‌تان نسخه‌های متفاوتی می‌نویسد. پس ممکن است مورد ۴ برای تو بهترین راه درمان تنبلی باشد اما برای من مورد ۸ بهترین راه درمان تنبلی است. لطفا نسخه‌ را با توجه به شرایط خودتان بپیچید.

نوشته‌ی مهلاعیدی

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *