جاده‌ی بی‌پایان فرسودگی شغلی


بعضی از ما ممکن است یک سری روزها، احساس درماندگی بیش از حد را تجربه کنیم. احساسی که به حدی ما را به ماندن در تختخواب تشویق می‌کند که برای از جا برخواستن و رفتن به محل کارمان، نیاز به اراده‌ای آهنین پیدا می‌کنیم. برای حاضر نشدن در محل کار هزاران دلیل می آوریم، یا برای پشت گوش انداختن وظایف‌مان صدها بهانه پیدا می‌کنیم. اگر در بیشتر مواقع شما چنین احساسی دارید، ممکن است به فرسودگی شغلی دچار شده باشید. اگر استرس دائمی موجب خستگی مفرط شما شده است، احتمالا شما در جاده‌ی فرسودگی شغلی در حال حرکت هستید؛ برای خروج از این جاده باید مسیرهای فرعی آن را بشناسید.

 فرسودگی شغلی

فرسودگی شغلی چیست؟

فرسودگی شغلی، کارزدگی یا burnout به وضعیتی می گویند که شما در کار از نظر احساسی، فیزیکی و روانی خسته‌شده‌اید. این اتفاق زمانی رخ می دهد که شما مدام با موقعیت های اضطراب آور روبه‌رو شوید، پاداش متناسب با زحمات‌تان را نگیرید و یا مسئولیت‌های بیشتر از توان‌تان به شما سپرده شود.

با افزایش و تکرار چنین موقعیت های رنج آوری، شما علاقمندی و انگیزه به کارتان را از دست می‌دهید. فرسودگی شغلی روی تمام جنبه‌های زندگی از جمله محل کار، خانه، روابط عاطفی و زندگی اجتماعی اثرات زیان‌آوری می گذارد. اثرات بلند مدت کارزدگی می تواند سلامت جسمی شما را نیز تهدید کند.

همچنین فرسودگی شغلی عملکردهای شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد و شما را با احساساتی مانند: ناامیدی، بی انگیزگی، خستگی مفرط، پرخاشگری و درماندگی تنها می‌گذارد.

نشانه های فرسودگی شغلی

فرسودگی شغلی یک شبه اتفاق نمی‌افتد؛ اما می‌تواند شما را یک شبه زمین بزند. کارزدگی ابتدا با بروز نشانه‌هایی همراه است و به مرور زمان بر شدت این نشانه‌ها افزوده می‌شود. اگر شما این نشانه ها را دست کم بگیرید و به وجود آن ها اهمیت ندهید (یا آن ها را انکار کنید)، ناگهان به چنگال فرسودگی شغلی گرفتار می شوید، آن وقت برای بیرون آمدن از آن باید بهای سنگینی را بپردازید. در ادامه بعضی از نشانه های فرسودگی شغلی را مرور می کنیم که ببینید آیا به آن دچار شده‌اید یا نه.

نشانه های جسمی فرسودگی شغلی

فرسودگی شغلی بر بدن انسان تاثیرات منفی می گذارد که با شناسایی این نشانه ها می توان از ضررهای بیشتر جلوگیری کرد.

۱) خستگی مفرط

روزهایی را به یاد بیاورید که بعد از کار به خانه بازگشته اید و خوابیده اید. تنها خستگی مفرط است که می تواند خواب عصر شما را توجیه کند. این موضوع از نشانه‌های مهم فرسودگی شغلی است که باید آن را جدی گرفت.

۲) تغییر رژیم غذایی

کاهش یا افزایش اشتها می تواند از نشانه های فرسودگی شغلی باشد. افرادی که استرس زیادی را در محل کار تجربه می کنند، با پرخوری های کنترل نشده و یا بی اشتهایی مداوم، سلامت جسمی خود را در معرض خطر قرار می دهند.

 نشانه‌ای از فرسودگی شغلی

 

۳) سردرد و معده درد

فشارهای عصبی و اضطراب می تواند ماهیچه های بدن را تحت تأثیر قرار دهند و با مختل کردن عملکرد آن ها، سردرد و معده درد را به همراه داشته باشند. لطفا از سردردهای پی‌در‌پی و مشکلات معده به سادگی نگذرید.

۴) بی خوابی یا کابوس‌های شبانه

عدم تمرکز و پریشان خاطری باعث اختلال در خواب می شود. ممکن است ساعت ها در تخت خواب باشید اما قادر به خوابیدن نباشید. همچنین ممکن است بتوانید بخوابید؛ اما تا صبح خواب های پریشان ببینید و هنگام بیدار شدن احساس درماندگی کنید. ممکن است تمام این موارد نشان از فرسودگی شغلی در شما باشد.

نشانه های روانی فرسودگی شغلی

روح و روان انسان به راحتی در معرض آسیب فرسودگی شغلی قرار می گیرد، پس با دانستن نشانه های آن می توانیم به خود کمک کنیم.

۱) احساس شکست

به طور کلی احساس شکست در کار موضوعی طبیعی است اما همیشگی شدن این موضوع مسئله ای جدی است که باید آن را در نظر داشته باشید و راه حلی برای آن پیدا کنید. مقاله‌ی با شکست دوست شو می تواند در این راه به شما کمک کند.

۲) حس درماندگی

ممکن است هنگام انجام وظیفه در محل کار، احساس بی کفایتی کنید، درعین حال نتوانید با کسی این موضوع را درمیان بگذارید. حس درماندگی در کار از نشانه‌های مهمی است که باید برای حل آن تصمیمی اساسی و به موقع بگیرید.

بی انگیزگی بر اثر فرسودگی شغلی

۳) بی انگیزگی

در شروع کار تمام نیرو، خلاقیت و انرژی خود را به کار میگیرید اما بعد از مدتی با بی انگیزگی در کار مواجه می شوید. این بی‌انگیزگی می تواند ریشه در شرایط کار شما داشته باشد. مانند:ساعت کاری طولانی، عدم دریافت پاداش، عدم دریافت توجه و تشویق کافی از سمت کارفرما. برای نرسیدن به این مرحله، از قبول کردن مسئولیت های خارج از وظیفه اجتناب کنید. پذیرش مسئولیت های زیاد و رسیدگی به آن ها می تواند فشار روحی زیادی را وارد کند و کم کم شما را به جاده‌ی فرسودگی شغلی برساند.

۴) احساس تنهایی

حضور افرادی مانند خانواده، دوست یا حتی همکار می تواند به شما کمک کند تا راحت تر از پس چالش های زندگی برآیید. اما اگر شخصی در کنار شما حضور نداشته باشد، رویارویی همیشگی با مشکلات طاقت فرسا خواهد بود.

این احساس تنهایی به مرور بر عملکرد ذهن شما تاثیر می گذارد؛ ممکن است با کوچکترین مشکلی در کار افسار احساسات خود را از دست بدهید و با دیگران وارد بحث و چالش های جبران ناپذیری بشوید. ادامه پیداکردن این چالش ها می تواند بر منجر به فرسودگی شغلی شود. مشاوره گرفتن می تواند کمک زیادی به شما بکند تا از بحرانهای احتمالی پیشگیری کنید.

نشانه های رفتاری فرسودگی شغلی

هنگامیکه به فرسودگی شغلی دچار می شویم، ممکن است در رفتارمان نیز دچار مشکلاتی شویم که در ادامه تعدادی از نشانه های رفتاری را که در ما بروز می کند را عنوان کرده ایم.

۱) شانه خالی کردن از مسئولیت

وقتی علاقه به کارتان را از دست می دهید، مسئولیت پذیری شما تحت تأثیر قرار می گیرد. عدم پذیرفتن مسئولیت در محل کار می تواند از نشانه های فرسودگی شغلی باشد.

۲) امتناع کردن از حضور در مهمانی

شرکت نکردن در هیچ مراسمی می تواند به معنای خستگی کاری باشد. اگر ساعات طولانی در هر روز هفته مشغول به کار هستید، مراقب فرسودگی شغلی باشید. مغز انسان برای مدت محدودی قادر به کار کردن است؛ با کار زیاد عملکرد مغز دچار مشکل شده و خسارت های جسمی و روحی جبران ناپذیری را به شما وارد می کند.

عدم علاقمندی به حضور در مهمانی به علت فرسودگی شغلی

 

۳) استفاده الکل و مواد مخدر

بعضی از افراد برای مقابله با حجم و سختی زیاد کار، به موادمخدر و یا الکل روی می‌آورند. استفاده از این موارد برای فراموشی مشکلات کاری نشانه‌ی مهمی از فرسودگی شغلی می باشد.

۴) کم‌کاری کردن

ممکن است شما یا همکارتان دیرتر از وقت کاری در محل کار حاضر شوید و زودتر از دیگران میزکارتان را ترک کنید. ممکن است وظایف روزانه تان را به اتمام نرسانید و مدام آن ها را پشت گوش بیندازید؛ اینها می توانند نشانه هایی از بی‌انگیزگی و فرسودگی شغلی باشند.

 

نقش ۳ عامل در نمایشنامه‌ی فرسودگی شغلی

شرایط کاری می تواند تاثیر زیادی بر فرسودگی شغلی بگذارد. افرادی که فشار کاری زیادی را تحمل می کنند و یا افرادی که به نسبت کارشان از آن ها قدر دانی نمی شود، در معرض فرسودگی شغلی قرار دارند. فرقی نمی کند این فرد کارمند اداره ای باشد که سال هاست مسافرت نرفته و یا مادری که مشغول خانه داری و تربیت فرزندانش است.

به طور کلی فرسودگی شغلی بر اثر کار زیاد و مسئولیت های سنگین کاری به وجود می آید؛ اما تاثیر عواملی مانند سبک زندگی و ویژگی های شخصیتی را نباید دست کم گرفت. در واقع اینکه شما چگونه ساعات فراغت خود را می گذرانید، نقشی به مهمی مسئولیت های سنگین کاری را در فرسودگی شغلی بازی می کند.

نقش کار در فرسودگی شغلی

۱) افسار کار را از دست دادن

اگر قادر به اداره‌ی وظایف کاری و کنترل کارمندان زیردست خود نباشید، مدام با کارفرمای خود دچار چالش شوید. حل چالش های پیاپی می تواند دلیل مهمی برای فرسودگی شغلی باشد.

۲) تشویق نشدن

زمانی را به یاد بیاورید که برای انجام پروژه ای تمام تلاش خود را به کار گرفتید و نتیجه ای فراتر از انتظار رقم زدید. اما کارفرما هیچ تشویق مادی و یا معنوی برای شما در نظر نگرفت و این کار او شما را حسابی شوکه کرد.

بعد از آن لحظه، دیگر علاقه و انگیزه‌ی قبل را برای ادامه‌ی کار پیدا نکردید و درست در همان لحظه سر از جاده‌ی فرسودگی شغلی درآوردید.

تشویق نشدن دلیل فرسودگی

 

 

۳) انتظارات غیرواقع بینانه داشتن

زمانی که مشغول به کار می شوید، نباید انتظار دریافت سمتی فراتر از دانش و تجربه‌تان را داشته باشید. انتظارات غیرواقع بینانه موجب سرکوبی احساسات‌تان می شوند و این ناکامی شما را به دره‌ی فرسودگی شغلی می کشاند.

۴) حرکت کردن در مسیری بدون پیچ و خم

اگر هرروز کاری‌تان شبیه روز قبل باشد، به روزمرگی دچار می‌شوید. عملکرد یکسان و به دور از خلاقیت، روزهای تکراری و نتایج یکسانی را رقم می زند و انتهای این راه، فرسودگی شغلی به شما سلام می کند.

کارهای تکراری از عوامل فرسودگی شغلی

 

۵) کارکردن در محیطی اضطراب آور

اگر شما در محیطی کار می‌کنید که زیر فشارهای کاری و عصبی زیادی هستید، به شما هشدار فرسودگی شغلی را می‌دهم. دست و پنجه نرم کردن با اضطراب های محل کار، علاقه و انگیزه‌ی شما را به نابودی می‌کشاند.

نقش سبک زندگی در فرسودگی شغلی

۱) استراحت نکردن

افرادی که هر روز هفته صبح تا شب کار می‌کنند و وقت استراحت، معاشرت با دیگران و تفریح برای خود ندارند، بیشتر از هرکس دیگری در معرض فرسودگی شغلی قرار دارند.

۲) تنها و بدون حامی بودن

داشتن شخصی که بعد از کار با او صحبت کنید و در مشکلات به او تکیه کنید مانند سدی در مقابل فرسودگی شغلی است.

۳) پذیرش کوهی از مسئولیت ها

لطفا جوگیر نشوید و از پذیرش مسئولیت های بیش از توان تان خودداری کنید. پذیرفتن کوهی از وظایف که خارج از عهده‌ی شماست مساوی با پذیرایی کردن از فرسودگی شغلی در خانه‌ی خودتان است. اگر تازه شروع به کار کرده‌اید و پر از انرژی، انگیزه و خلاقیت هستید، با قبول کردن کارهای بیش از اندازه تیشه به ریشه‌ی خودتان نزنید.

۴) کمک نگرفتن

تصورکنید جوگیر شده‌اید و مسئولیت‌های زیادی را پذیرفته‌اید. الان باید چه کنید؟!

الان وقت کمک گرفتن از همکاران تان است. درست است که این شما بودید که قبول وظیفه کردید و باید خودتان هم پای اشتباه تان بایستید، اما نه به قیمت درماندگی و خراب کردن آن کارها!

لطفا منطقی باشید و شرایط را برای همکارتان توضیح بدهید و از او خواهش کنید در این راه به شما کمک کند. لطفا بعد از تمام شدن این ماجرا از آن درس عبرت بگیرید و دوباره خودتان را در چاه نیندازید.

درخواست کمک برای نرسیدن به فرسودگی شغلی

 

۵) نخوابیدن به مقدار کافی

خواب کافی و به موقع پردازش ذهنی شما را به درستی انجام می‌دهد. اگر به این موضوع اهمیت نمی‌دهید منتظر عدم تمرکز‌ ، پریشان خاطری، بدخلقی و خیلی مشکلات دیگران باشید. درنهایت دود خواب ناکافی به چشم فرسودگی شغلی می‌رود و آن را حسابی کلافه می‌کند؛ آنوقت است که باید منتظر انتقام سخت کارزدگی باشید.

نقش ویژگی های شخصیتی در فرسودگی شغلی

۱) کمالگرایی

انسان‌ کمال گرا صدِ صد را می خواهد در غیر اینصورت آن کار را رها می‌کند.

اگر نتوانید با نواقص موجود در کار کنار‌بیایید، اگر نتوانید به‌جای تسلیم شدن به بهبود وضعیت موجود فکرکنید، دیر یا زود باید تسلیم فرسودگی شغلی نیز بشوید. کمالگرایی چنان بازی وسواس را در ذهن ایجاد می‌کند که عطای آن را به لقایش می‌بخشید.

نقش کمالگرایی در فرسودگی شغلی

۲) برنامه ریزی ثانیه‌ای

اگر همیشه برای همه‌چیز برنامه ریزی دقیقی دارید، ممکن است با پیش آمدن کوچک ترین مشکلی، دست از ادامه‌ی کارهای دیگر بکشید. همیشه جای یک مشکل را در برنامه ریزی تان خالی بگذارید تا غافل گیر‌نشوید وگرنه با شرایط پیش آمده ادامه دادن سخت می‌شود و باز هم داستان فرسودگی شغلی…

۳) بدبینی

برداشت منفی از خود و جهان پیرامون از شما یک انسان بدبین و منفی نگر می سازد. حرکت کردن با انرژی منفی و ذهنی بدبین، تمام توان و انگیزه‌ی شما را می‌گیرد تا جایی‌که دیگر قادر به ادامه‌ی حرکت نخواهید بود؛ در این مرحله فرسودگی شغلی از راه می‌رسد.

مقابله با فرسودگی شغلی

زمانی که فرسودگی شغلی را نزدیک به خود احساس می کنید، ادامه دادن مسیر پیش‌رو باعث خستگی جسمی و روحی بیشتر می‌شود. در این هنگام توقف و تغییر جهت همراه با یادگیری بهترین کار ممکن است. یادگیری این که چگونه می‌توانید به خود کمک کنید تا بر فرسودگی شغلی غلبه کنید و دوباره به سلامتی و انرژی مثبت دست یابید.

مقابله با فرسودگی شغلی نیازمند سه اصل است:

  1.  تشخیص: مراقب نشانه‌های هشداردهنده‌ی فرسودگی شغلی باشید.
  2.  معکوس: با جستجوی منشأ استرس و مدیریت آن از بروز فرسودگی شغلی پیش گیری کنید.
  3. انعطاف پذیری: با مراقبت از سلامت جسم و روح خود، ذهنی انعطاف پذیر برای رویارویی با فرسودگی شغلی بسازید.

۱) شنونده ای خوب پیدا کنید

ارتباطات اجتماعی به ویژه صحبت رو‌ در رو با یک شنونده‌ی خوب یکی از سریع‌ترین راه‌های آزادسازی استرس و فشارهای عصبی است.

توجه کنید شخصی که با او صحبت می کنید لزوما نباید مشکلات شما را حل کند؛ همین که شنونده ای خوب باشد، با دقت و بدون قضاوت به صحبت های شما گوش دهد کار بزرگی در حق شما کرده است.

داشتن یک شنونده ی خوب باعث جلوگیری از فرسودگی شغلی

 

  • با افرادی که از نظر عاطفی به شما نزدیک هستند صحبت کنید. مانند: همسر، خانواده و دوستان تان. مطمئنا این افراد از اینکه محرم راز شما باشند و بتوانند در حل مشکلات به شما کمک کنند استقبال خواهندکرد.
  • به همکاران‌تان نزدیک‌تر شوید. دوستی با کسانی که ساعات زیادی را در محل کار می گذرانید راهی خوب برای جلوگیری از فرسودگی شغلی است.
  • روابط با افراد منفی نگر را محدود کنید. معاشرت با اشخاص بدبین که مدام نسبت به همه چیز شکایت می‌کنند اما هیچ قدمی در جهت خوشبختی برنمی‌دارند، اثری مستقیم بر احساسات شما می گذارد.
  • عضو یک انجمن اجتماعی شوید. عضویت در گروه‌هایی مانند انجمن های فرهنگی، علمی و یا هنری می تواند محلی مناسب برای صحبت و بیان اظهارات شما باشد؛ این اقدام به کاهش استرس ناشی از کار کمک زیادی خواهد‌کرد و از فرسودگی شغلی جلوگیری می‌کند.
  • دوستان جدید پیدا کنید. هیچ وقت برای پیداکردن دوستی خوب دیر نیست! اگر هیچ کسی را در زندگی ندارید که با او معاشرت کنید، دست به کار شوید و تمام تلاش تان را بکنید تا شخصی مناسب برای معاشرت پیداکنید.

۲) کارتان را کالبدشکافی کنید.

برای جلوگیری از فرسودگی شغلی، سوالات پنهانی ذهن تان را با صدای بلند از خود بپرسید. نگذارید شبهه‌ای در ذهن تان باقی بماند که روزی با انبوهی از پرسش ها رو به رو شوید.

پاسخ دادن به سوالات ذهنی راه جلوگیری از فرسودگی شغلی

 

  • شغل‌‌تان را عوض کنید. اگر کاری دارید که بسیار کسل کننده است و هیچ لذتی برای‌تان ندارد، آن را رها کنید و به سراغ حرفه‌ای جدید بروید. عدم علاقه به کار تاثیر مستقیم بر فرسودگی شغلی دارد.
  • قطعا برای بیشتر ما رها کردن شغل فعلی ریسک بزرگی محسوب می شود؛ بیشتر ما فکر می کنیم باید سپاسگزار حرفه‌مان هم باشیم چرا که می‌توانیم با حقوق آن قسط های سر ماه را بپردازیم. اما باید بدانید که در هر شرایطی هم که باشید، می‌توانید قدمی در جهت بهبود اوضاع خود بردارید.
  • ارزش کارتان را درک کنید. به اثرگذاری کارتان فکر کنید. این‌که کار شما چه‌ نقش مهمی را در زندگی مردم دارد می تواند جنبه های جدیدی از کارتان را آشکار کند.
  • لذت های کوچک ایجاد کنید. ممکن است گذاشتن یک گلدان کوچک روی میزکار، صحبت با همکاران در وقت صرف غذا و یا کشف مسیرهای بازگشت از محل کار تا خانه می‌تواند احساسی خوب در شما ایجاد کند. قدرت این حس های خوب کوچک را دست کم نگیرید.
  • تمرکزتان را از روی کار بردارید. اگر هیچ جنبه‌ای از کارتان شما را سر ذوق نمی‌آورد، با بیش از حد فکر کردن به آن خود را شکنجه نکنید. به جای این کار به لحظات لذت بخش معاشرت با خانواده، خواندن رمان مورد علاقه و تماشای فیلم سینمایی فکر‌کنید. در مقاله ی تمرکز راجع به رهاکردن موضوعات در زمان های ضروری صحبت کرده ایم، می توانید با مطالعه ی آن می توانید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.
  • مرخصی بگیرید. اگر احساس فرسودگی شغلی دارید چند وقتی به طور کامل از محیط کارتان دور باشید. نگذارید کار از کار بگذرد و بعد به فکر راه‌حل باشید. با رفتن به سفری چندروزه و یا مرخصی کوتاه مدت راه نجاتی از فرسودگی شغلی پیدا خواهید کرد.
  • لذت های کوچک ایجاد کنید. ممکن است گذاشتن یک گلدان کوچک روی میزکار، صحبت با همکاران در وقت صرف غذا و یا کشف مسیرهای بازگشت از محل کار تا خانه می‌تواند احساسی خوب در شما ایجاد کند. قدرت این حس های خوب کوچک را دست کم نگیرید.

۳) دوباره الویت‌های‌تان را ارزیابی کنید

در بیشتر مواقع کار زیاد موجب نادیده گرفتن سایر نیازهای تان می شود؛ با ادامه پیدا کردن این موضوع فرسودگی شغلی نیز از راه می رسد. در چنین شرایطی سعی کنید حتما زمانی را برای فکرکردن به اهداف، امیدها و رویاهای تان بگذارید. می توانید الویت بندی کنید و چک لیستی از کارهای مهم تر تهیه کنید و کارهای غیرضروری را برای وقت دیگری بگذارید. این کار باعث می‌شود شما دوباره احساس خوشبختی کنید و به خودتان فرصت استراحت، التیام و تجدید قوا می‌دهید.

  • مرز تعیین کنید. فعالیت‌های خود را بیش از حد گسترش ندهید. بیاموزید که چگونه در زمان خود به درخواست دیگران “نه” بگویید. اگر “نه” گفتن برای‌تان سخت است، به یاد داشته باشید به شما این امکان را می دهد که به تعهداتی که می خواهید انجام دهید” بله ” بگویید.
  • نه بگویید
  • روزانه ساعتی تکنولوژی را کنار‌بگذارید. هر روز زمانی را تنظیم کنید؛ لپ تاپ خود را کنار بگذارید، تلفن خود را خاموش کنید و چک کردن ایمیل یا شبکه های اجتماعی را متوقف کنید.
  • بعد خلاقیت خود را تغذیه کنید. خلاقیت پادزهر قدرتمندی برای فرسودگی شغلی است. سعی کنید فعالیتی جدید و سرگرم کنید. فعالیت هایی را انتخاب کنید که هیچ ارتباطی با کار یا هر چیزی که باعث استرس شما می شود نداشته باشد.
  • استراحت و خواب کافی داشته باشید. احساس خستگی می‌تواند فرسودگی شغلی را تشدید کند. استراحت کافی و خواب خوب مقاوت جسمی و روحی‌ را در شرایط استرس زا افزایش می‌دهد.

۴) ورزش را اولویت قرار دهید

ممکن است در هنگام فرسودگی شغلی، ورزش آخرین کاری باشد که به سراغش بروید اما مثل یک پادزهر قدرتمند برای استرس و فرسودگی شغلی عمل می کند. همچنین می توانید همین حالا برای پیشگیری از کارزدگی و تقویت روحیه خود ورزش کنید.

  • ورزش ریتمیک(حرکت هر دو دست و پا به طور همزمان) یک راه بسیار موثر برای بهبود خلق و خوی، افزایش انرژی، بالابردن تمرکز و آرامش ذهن و بدن است. پیاده‌روی، تمرین با وزنه، شنا و هنرهای رزمی‌ نیز در جلوگیری از فرسودگی شغلی بسیار موثر هستند.
  • برای کاهش میزان استرس، تمرکز روی افکارتان را به حداقل برسانید. می توانید هنگام تمرینات ورزشی، روی حرکات بدن خود تمرکز کنید‌ و جزئیاتی مانند لمس زمین توسط انگشتان پا و یا نسیم ملایم روی پوست را احساس کنید.

۵) رژیم غذایی سالم داشته باشید

رژیم غذایی شما تاثیر مستقیم بر سطح انرژی تان در طول روز دارد.

نقش رژیم غذایی در فرسودگی شغلی

  • خوراکی های قندی را کنترل شده مصرف کنید. مصرف خوراکی های قندی‌ و غذاهای روغنی مثل سیب زمینی سرخ شده‌، سطح انرژی بدن را به سرعت کاهش می دهند.
  • مصرف زیاد غذاهایی که می توانند بر خلق و خوی شما تاثیر بگذارند مانند کافیین و چربی های ناسالم و غذاهای حاوی مواد نگهدارنده شیمیایی یا هورمون ها را کاهش دهید.
  • اسیدهای چرب امگا ۳ بیشتری بخورید تا روحیه شما تقویت شود، مانند: ماهی سالمون، جلبک دریایی، دانه کتان و گردو.
  • از مصرف نیکوتین خودداری کنید. سیگار کشیدن زمانی که احساس اضطراب می کنید ممکن است دلگرم کننده به نظر برسد اما نیکوتین یک محرک قوی است که منجر به اضطراب بالاتر و نه پایین تر می شود.

فرسودگی شغلی

فرسودگی شغلی زمانی اتفاق می افتد که شما مدت طولانی از «انسان بودن» سرپیچی کنید.

مایکل گانگر

جاده‌ی نهایی

پیشگیری بهتر از درمان است. با شناسایی نشانه های فرسودگی شغلی از وقوع آن جلوگیری کنید. عوامل تاثیر گذار بر کارزدگی را بشناسید و در حل کردن آن ها قدم بردارید. اما اگر کار به جایی رسید که فرسودگی شغلی بر شما و تلاش‌تان غلبه کرد، با به کارگرفتن راهکارهای مقابله با آن از خسارت های بعدی جلوگیری کنید.

می‌توانید برای حفظ کسب و کارتان از متخصص آن حوزه مشورت بگیرید تا با برداشتن گام‌های اصولی، خطرات احتمالی مسیر پیش رو را به حداقل برسانید.

در نهایت به یاد داشته باشید کار و فعالیت در خدمت شماست تا زندگی بهتری برای خود بسازید؛ پس نگذارید کارتان، شما را تسلیم کرده و به خدمت خود درآورد.

نوشته شده توسط مهلاعیدی

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *