کمال گرایی در کار | آیا افراد کمال گرا در شغل خود موفق‌ترند؟


می‌خواهم ماجرای خودم با کمال گرایی را برایتان تعریف کنم. من فکر نمی کردم درگیر کمال گرایی باشم تا همین چند وقت پیش که متوجه شدم در یکی از جنبه‌های مهم زندگی‌ام، دچارش هستم. این موضوع را وقتی فهمیدم که داشتم از خودم بی وقفه کار می‌کشیدم و موقع استراحت کردن عذاب وجدان می‌گرفتم. فهمیدم من هم درگیر کمال طلبی هستم اما این مسئله تنها در جنبه کاری زندگی من وجود داشت.

بعد از کمی پرس و جو کردن از دیگران، متوجه شدم افراد زیادی در کار کردن کمال گرایی می‌کنند. بنابراین تصمیم گرفتم مقاله‌ای درباره کمال طلبی در زندگی شغلی بنویسم.

شاید تا به حال فکر می‌کرده‌اید که افراد کمال گرا، در زندگی کاری خود موفق تر از دیگران هستند. احتمالا با خواندن این مقاله نظرتان درباره این موضوع عوض می‌شود. در این مقاله درباره کمال گرایی در کار، نشانه‌های آن و راهکار برای برطرف کردنش صحبت خواهم کرد.

اگر این موضوع دغدغه شما هم هست، حتما تا پایان مقاله همراه من باشید.

کمال گرایی شغلی

کمال گرایی چیست و کجای زندگی‌مان نقش دارد؟

اگر درگیر کمال گرایی باشید، استاندارد‌های بالایی برای انجام هر کاری در نظر می‌گیرید. ممکن است داشتن استاندارد‌های بالا از نظر شما خوب باشد ولی رسیدن به آن‌ها در دنیای واقعی تقریبا غیرممکن است. وقتی درگیر کمال گرایی هستید، دوست دارید همه چیز بی نقص باشد؛ شرایط بیرونی برای شروع کاری، دستاوردهایتان، زندگی‌تان و….

کمال گرایی در هر جنبه‌ای از زندگیِ شما خودش را نشان می‌دهد؛ از روابط عاطفی گرفته تا زندگی کاری. تحقیقات نشان داده است که افراد کمال گرا، بیشتر درگیر کمال طلبی در شغل خود هستند. شاید شما هم دچار این مسئله باشید حتی اگر خودتان ندانید.

برای پی بردن به این موضوع و برطرف کردن کمال گرایی می‌توانید از این مقاله کمک بگیرید. پس برویم سراغ اصل مطلب!

کمال گرایی در شغل چگونه است؟

تحقیقات نشان داده است افرادی که در کار خود دچار کمال گرایی هستند، به چندین دسته تقسیم می‌شوند. چیزی که بین تمامی آن‌ها مشترک است، بازدهی پایین و احساس ترس از شکست و ناقص بودن است. در ادامه بیشتر به این موارد می‌پردازم. الان می‌خواهم با آوردن چند مثال، شکل کمال گرایی در کار را برایتان شفاف تر کنم.

افراد کمال گرا در محل کار

۴ نشانه‌های کمال طلبی در کار

در ادامه به نشانه‌های کمال گرایی در افراد مختلف اشاره خواهم کرد. ممکن است شما هم درگیر این موضوع باشید.

  1. به خاطر کمال گرایی، شروع نمی کنید

شما هم همیشه به دنبال بهترین موقعیت و ایده برای شروع کاری هستید؟ اگر همین طور است، پس احتمالا درگیر کمال گرایی در کار هستید. همانطور که قبل تر نیز اشاره کردم، افراد کامل گرا به دنبال موقعیت‌های بی نقص و عالی هستند. به نظر شما، آیا برای شروع هر کاری (به خصوص کسب و کار) موقعیتی بی نقص ایجاد می‌شود؟ خودتان نیز می‌دانید که همچین چیزی غیر ممکن است. هیچ شرایط نابی به وجود نمی آید تا کاری را شروع کنید و همه این‌ها بهانه‌های مغز شماست!

اتفاقا این موضوع را در بسیاری از بچه‌های دوره کسب و کار می‌دیدیم. خیلی از آن‌ها قبل از اینکه در دوره با ما همراه باشند، مدت‌ها بود که می‌خواستند بیزنس خود را شروع کنند. اما به خاطر کمال گرایی، دنبال بهترین موقعیت برای شروع بودند. چند سالی هم بود که هنوز منتظر آن موقعیت عالی بوده‌اند! اما خب خوشبختانه توانستند بعد از شرکت در دوره، کسب و کارشان را راه بیندازند و آن را رشد دهند.

اگر دوست دارید بیشتر درباره دوره کسب و کار مستقل بدانید، می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

“دوره راه اندازی و موفقیت کسب و کار مستقل”

فرسودگی ناشی از کمال گرایی شغلی

  1. به محض اولین شکست، مسیر را رها می‌کنید

همانطور که کمی قبل تر گفتم، ویژگی مشترک تمامی افراد کمال گرا “ترس از شکست” است. آن‌ها می‌خواهند همه چیز عالی پیش برود و در مسیر با چالشی رو به رو نشوند. ولی آیا واقعا چنین چیزی ممکن است؟

کودکی را تصور کنید که می‌خواهد راه رفتن را یاد بگیرد. واضح است که او پس از بارها زمین خوردن و دوباره تلاش کردن می‌تواند راه رفتن را یاد بگیرد. پس چطور انتظار دارید بدون شکست خوردن و اشتباه کردن در کار خود پیشرفت کنید؟

وقتی درگیر کمال گرایی باشید، ممکن است با اولین شکست تسلیم شوید. آن قدر شکست را در ذهن خود بزرگ می‌کنید که دیگر نمی توانید آن را به عنوان تجربه و درس ببینید. همین مسئله باعث می‌شود که به مسیر خود ادامه ندهید.

کمال گرایی، هم می‌تواند در شروع کار شما را با مشکل مواجه کند و هم در ادامه دادن به مسیرتان. در هر کدام از این حالات، شما درگیر اهمال کاری ناشی از کمال گرایی می‌شوید. یعنی کمال طلبی زمینه ساز اهمال کاری می‌شود. اهمال کاری باعث می‌شود یا کاری را شروع نکنید، یا نتوانید آن را به سر انجام برسانید و نیمه‌ی راه رهایش می‌کنید. اهمال کاری و کمال گرایی دو تا از بزرگ ترین موانع شما برای پیشرفتتان هستند.

اگر مشتاقید بیشتر درباره اهمال کاری ناشی از کمال گرایی بدانید، پیشنهاد می‌کنم به مقاله زیر سر بزنید.

“اهمال کاری ناشی از کمال طلبی”

استراحت نکردن به خاطر کمال گرایی در شغل

  1. بیش از توان و ظرفیت خود کار می‌کنید!

همانطور که گفتم کمال گرایی ممکن است خودش را به شکل‌های مختلفی نشان دهد. برخی از افراد به خاطر کمال طلبی، از خودشان بیش از حد کار می‌کشند. شاید شما هم افرادی را در محل کارتان دیده باشید که به سخت کوشی و خستگی ناپذیری خود معروفند. ممکن است این مدل افراد نیز درگیر کمال گرایی باشند. چگونه؟

آن‌ها می‌خواهند کیفیت کارشان عالی باشد و زندگی کاری بی نقصی را بسازند. برای همین مدام در حال تلاش کردن هستند و می‌خواهند خودشان را بهتر و بهتر کنند. ممکن است این قضیه در ظاهر خوب به نظر برسد، اما باعث می‌شود که بدون هیچ استراحتی به کار کردن ادامه دهند. در صورتی که استراحت کردن برای داشتن بازدهی بالاتر، لازم است. همین مسئله در دراز مدت عواقب زیادی خواهد داشت.

احساس عذاب وجدان به خاطر کمال گرایی در کار موقع تعطیلات

  1. در روزهای تعطیل هم عذاب وجدان دارید

یکی دیگر از نشانه‌های کمال گرایی در کار این است که نمی توانید با خیال راحت استراحت کنید. اگر نمی توانید از روزهای تعطیل و زمان‌های استراحتتان لذت ببرید، احتمالا درگیر کمال گرایی هستید. این یعنی استراحت را حق خود نمی دانید و می‌خواهید همیشه در حال انجام کار مفیدی باشید. ممکن است این موضوع را فراموش کرده باشید که ما انسان‌ها برای افزایش بازدهی در کار، باید استراحت و تفریح داشته باشیم.

اگر دوست دارید بیشتر درباره نحوه استراحت و تفریح مفید بدانید، پیشنهاد می‌کنم مقاله زیر را مطالعه کنید. در این مقاله به شما کمک می‌کنیم تا کیفیت اوغات فراغت خود را بالاتر ببرید.

چگونه استراحت مفید داشته باشیم؟

کمال گرایی چگونه به زندگی حرفه‌ای شما آسیب می‌زند؟

شاید تا الان فکر می‌کرده‌اید افراد کمال گرا در کارشان بهتر از دیگران عمل می‌کنند. در صورتی که تحقیقات نشان داده است، کمال طلبی به شکل‌های مختلف می‌تواند زندگی کاری شما را به خطر بیندازد. در ادامه به چند تا از معایب کمال گرایی در کار اشاره کرده‌ام:

  1. کمال طلبی می‌تواند سلامت روان شما را به خطر بیندازد

به نظرتان اینکه همواره در حال تلاش برای رسیدن به استانداردهای دست نیافتنی در کارتان باشید، طاقت فرسا نیست؟ یا اگر به خاطر کمال گرایی هیچوقت آن کاری که دوست دارید را شروع نکنید، شما را اذیت نمی کند؟ مطمئنا همینطور است.

زندگی در حالت عادی پر از استرس‌ها و اتفاقات غیر منتظره است. با این حال شما ممکن است با کمال طلبی و معیارهای سرسختانه‌تان، این فشارها را برای خود و دیگران دو چندان کنید.

این مسئله می‌تواند با گذشت زمان به سلامت روان شما آسیب بزند. کمال گرایی می‌تواند به مشکلاتی مثل افسردگی، اضطراب و… ختم شود. همین مسائل می‌تواند به موقعیت شغلی شما نیز لطمه بزند.

احساس فرسودگی به خاطر کمال گرایی در شغل

  1. ممکن است دچار فرسودگی شغلی شوید

اگر جز دسته افرادی هستید که به خاطر کمال طلبی در کارتان استراحت کافی نمی کنید، ممکن است به زودی دچار فرسودگی شغلی شوید. این موضوع بین افراد کمال گرا بسیار رایج است. وقتی دچار فرسودگی در کارتان می‌شوید، احساس می‌کنید در وظایف خود گیر افتاده‌اید و انرژی کافی برای انجام آن‌ها ندارید.

یکی از مهم ترین عواملی که کیفیت و بازدهی شما را در کارتان پایین می‌آورد، همین فرسودگی شغلی است. همانطور که می‌دانید ریشه این مسئله به خاطر کمال طلبی است. پس برای جلوگیری از این اتفاق، لازم است کمال گرایی را برطرف کنید تا به عواقب آن دچار نشوید.

  1. درگیر اهمال کاری ناشی از کمال گرایی می‌شوید

کمال گرایی یکی از اصلی ترین دلایل اهمال کاری است. معمولا در چنین شرایطی، یکی از دو حالات زیر اتفاق می‌افتد. (موارد زیر را در بخش قبلی مقاله، مفصل بررسی کردم.)
۱. منتظر بهترین شرایط برای شروع هستید و هیچ وقت کارتان را شروع نمی کنید.
۲. ممکن است با اولین شکست یا چالش مسیر خود را رها کنید.

واضح است که هر چه دیرتر دست به کار شوید، زمان و پول بیشتری را از دست می‌دهید. اگر به خاطر کمال گرایی و اهمال کاری ناشی از آن خیلی وقت پیش کسب و کار خود را شروع کرده بودید، الان حداقل درآمدتان چند برابر بود. اگر با اولین چالش یا شکست، مسیر خود را رها نکرده بودید و به جای آن دنبال راه حل می‌گشتید، مطمئنا الان پیشرفت کرده بودید.

اینجاست که متوجه می‌شوید کمال گرایی و اهمال کاری چقدر به کار و درامد شما و دیگر جنبه‌های زندگی‌تان آسیب زده است.

خب، می‌خواهید بدانید چطور می‌توانید جلوی این مسئله را بگیرید؟ اگر شما هم از این وضعیت خسته شده‌اید، در بخش بعدی مقاله پیشنهاد ویژه‌ای برایتان دارم.

چگونه مسئله کمال گرایی را برطرف کنیم؟

تا اینجای مقاله، متوجه شدید که کمال طلبی چقدر روی زندگی حرفه‌ای شما تاثیرات منفی گذاشته است. همان طور که قبل تر گفتم، کمال گرایی یکی از اصلی ترین دلایل اهمال کاری است. اهمال کاری یعنی انجام کارهای مهم را به هر دلیلی عقب بیندازید. در چنین شرایطی یا آن‌ها را انجام نمی دهید و یا در دقیقه نود کار را با استرس زیاد به اتمام می‌رسانید. البته این مسائل قابل حل هستند و اگر تا اینجای مقاله را دنبال کرده‌اید، یعنی دنبال یک راه حل خوب هستید.

پس بدون معطلی برویم سراغ راهکار ویژه!

بنر دوره تمرین محور و تخصصی جرقه

دوره جرقه: بهترین راه برای برطرف کردن کمال گرایی و اهمال کاری

دوره جرقه توسط تیم آکادمی فاطمه شریفی برای شما طراحی شده است و هدف آن برطرف کردن اهمال کاری است. اتفاقا در دوره جرقه درباره کمال گرایی صحبت می‌کنیم و برای حل این مسئله به شما تمرین و راهکار می‌دهیم. دوره جرقه به چند صد نفر کمک کرده است تا بتوانند اهمال کاری و کمال گرایی خودا را کنار بگذارند و به اهدافشان برسند. پس این موضوع برای شما نیز ممکن است و می‌توانید دستاوردهای فوق العاده‌ای بسازید.

اگر می‌خواهید بیشتر درباره دوره جرقه بدانید و ثبت نام خود را انجام دهید، می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

“دوره تمرین محور و آموزشی جرقه”

همچنین اگر می‌خواهید مطالعه بیشتری روی این مسائل داشته باشید، می‌توانید مقالات زیر را مطالعه کنید.

“درمان کمال گرایی با ۷ راهکار موثر”

“۱۶ راهکار موثر برای درمان اهمال کاری”

کلام آخر

برای پیشرفت در شغل خود و یا شروع کسب و کار مورد علاقه‌تان، نیاز است که کمال گرایی و اهمال کاری را برطرف کنید. در این مقاله به شما راه حل مطمئنی را معرفی کردم (یعنی دوره جرقه) که می‌توانید با کمک تیم آکادمی شریفی این مسیر را شروع کنید. پس از همین امروز برای حل این موضوع اقدام کنید و تغییر خود را آغاز کنید.

شما چگونه درگیر کمال طلبی در شغلتان هستید؟ برایمان بنویسید.

مررسی از نظرت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *