حتما برای شما پیش آمده که می خواسته اید کاری را شروع کنید، اما بنا به دلایلی، از شروع کردن آن طفره رفته اید. حتی کاری را که شروع کردید ناتمام به حال خود رها کردید. یکی از دلایل بروز این گونه اتفاقات را میتوان نداشتن انضباط فردی دانست. در این مقاله راجع به همین موضوع، یعنی انضباط فردی می پردازیم و روشهایی برای بهبودآن پیشنهاد می دهیم. در نهایت، میتوانید با خیال راحت هم به کارهای نیمه تمامتان برسید، هم کارهای بعدیتان را به خوبی انجام دهید.
مفهوم انضباط فردی چیست؟
انضباط فردی یک سبک زندگی است. یعنی شما خود را وادار به انجام کارهایی که لازم و مهم است کنید؛ حتی اگر باب میل شما نباشد.تلاش و استمرار شما برای انجام اهداف و کارهایتان همگی نشانه انضباط فردی است و نقطه عطف موفقیت اکثر افراد در زمینه کسب و کار یا علم و هر زمینه دیگری است. برایان تریسی می گوید: “انچه که شما را در مسیر موفقیت یاری می کند و اهدافتان را عملی تر می سازد، داشتن نظم و انضباط فردی است.”
این موضوع تنها به این معنا نیست که شما محیط اطراف خود را تمیز و مرتب کنید، یا وقت شناس باشید. مفهوم انضباط فردی بیش از این هاست که در این مقاله راجع به آن صحبت می کنیم. در ادامه به اهمیت داشتن آن اشاره خواهم کرد.
انضباط فردی چرا مهم است؟
فردی به نام کاپ مایلر، بیش از پنجاه سال از زندگیش را صرف تحقیق در مورد موفقیت کرده است. ۱۰۰۰ اصل برای موفقیت نام برده است که آخرین ومهم ترین آن را کنترل احساسات و انضباط فردی دانسته است. پس نقش انضباط فردی در زندگی بسیار مهم است. ناپلئون هیل هم در کتاب شاه کلید موفقیت به همین اصل اشاره کرده است. انضباط فردی اهمیت دارد چون اگر شما خواهان زندگی ایده آل با چشم انداز زیبا در آینده خود هستید، می دانید تصمیمات امروز، فردای شما را خواهد ساخت و هدفمند بودن و سخت کوشی شما به انضباط مربوط است. خب حالا چگونه میتوانیم آن را یاد بگیریم و در زندگی به کار ببریم؟
چگونه انضباط فردی را در خود تقویت کنیم؟
ابتدای مقاله بیان کردم که انضباط فردی یک سبک زندگی است به تصمیم جدی، تمرین و همچنین زمان نیاز دارد.برای مثال: مدیر اجرایی شرکت فیسبوک مارک زاکربرگ صبح ها ۵صبح بیدارمی شود و بعد از ورزش صبحگاهی به سمت شرکت حرکت می کند. او برای انجام کارهایش یک برنامه دقیق روزانه دارد و طبق آن قدم برمی دارد. البته منظورم این نیست که شما هم ۵ صبح بیدار شوید. برنامه هر شخص بر اساس توانایی و زندگی او متفاوت است. داشتن فردی الگو می تواند ذهن شما را در جهت درست تصمیم گیری برای داشتن انضباط فردی و اجرای آن هدایت کند.
مقاله تصمیم گیری به شما مهارت درست تصمیم گرفتن را خواهد آموخت؛ چون لازمه هر اقدامی نیاز به تصمیم گیری درست دارد.
راهکارهای تقویت انضباط شخصی :
انجام این راهکارها بسیار منحصر به فرد و کاربردی برای شما خواهند بود و به شما کمک می کند که در انضباط فردی تقویت شوید. فقط سه گام بردارید تا به انضباط فردی برسید. این سه گام عبارت اند از:
-
هدف گذاری.
-
مدیریت زمان.
-
کنترل احساسات.
گام اول: هدف گذاری
برای داشتن انضباط فردی قبل از هرچیزی باید هدف گذاری کنید. شما باید برای هدف خود را مشخص کرده و برای آن تلاش کنید تا فردی موفق باشید.
نحوه درست هدف گذاری این است که شما واقع بینانه و براساس توانایی خود برای داشتن زندگی ایده آل به کمک انضباط فردی تلاش کنید.
با مقاله هدف گذاری بیشتردرمورد این اصل بدانید.
نوشتن چک لیست :
چک لیست لازمه هدف گذاری است. مثلا: هدف شما مهاجرت است در چک لیست روزانه خودتان باید خوانندن کتاب زبان و گوش دادن به پادکست لحاظ کنید. برای اشنایی با اصول نوشتن چک لیست مقاله چک لیست رامطالعه کنید.
برنامه ریزی:
پس ازمشخص شدن هدف و نوشتن چک لیست برای انجام کارها نیازمند به مهارت برنامه ریزی هستید. با خواندن مقاله برنامه ریزی کارهای مورد نظرتان را در سر وقت مشخص به پایان رسانید.
گام دوم : مدیریت زمان
اگر مدیریت زمان را به خوبی درک کرده باشید می توانید بهتر به کارهایتان برسید این نکته مهم ترین بخش انضباط فردی است. برای داشتن انضباط فردی با استفاده از زمان بندی، هر کاری سروقت و جای خودش انجام می شود. مقاله مدیریت زمان شما را بیشتر با اهمیت مدیریت زمان اشنا می کند.
اولویت بندی کارها راهکار مدیریت زمان:
اولویت بندی به شما می گوید کدام کار مهم است و باید انجام شود و کدام کار را باید رها کنید. به کمک این روش، به کارهایتان می رسید. برای اینکه اولویت بندی را بیشتر یاد بگیرید حتما مقاله اولویت بندی کارها را مطالعه کنید.
گام سوم: کنترل احساسات
کنترل نکردن احساسات و تسلط نداشتن بر آن، گاهی ممکن است زندگی شخصی و حرفهای فرد را تا مرز نابودی پیش ببرد. کسی که نتواند احساساتش را مدیریت کند، کمتر مورد احترام قرار میگیرد و میزان موفقیتش تا حد زیادی کاهش مییابد.
با تسلط بر احساسات خود، میتوانید در کار و زندگیتان حرفها ی ترعمل کنید. شاید بتوان گفت عدم توانایی در کنترل احساسات، موجب طرد شدن فرد ازجامعه میشود. در دنیای امروز توانایی مدیریت احساسات در کسب وکار، بسیارمهم تراز داشتن هوش و استعداد ذاتی است.
مثلا : برای رفتن به اداره عجله داید. همسر شما یک فنجان قهوه بهتان میدهد تا روز خود را بدون خستگی شروع کنید. همان لحظه کودکتان به شما تنه میزند و قهوه روی لباستان می ریزد. اگر عصبانی شوید و کودکتان را سرزنش کنید، یک بحث با همسرتان خواهید داشت . بنابراین نه تنها مشکل حل نخواهد شد بلکه دیرتان هم می شود. اگر بتوانید احساس خشم خود را مدیریت کنید، همسرتان کمک خواهد کرد لباس دیگری بپوشید و فرزندتان را سرزنش نکنید. این طور احساس بهتری خواهید داشت وبه موقع به سر کار می روید.
این موضوع به هوش هیجانی مربوط می شود ، با خواندن مقاله هوش هیجانی می توانید، بیشتر در این باره اطلاعات کسب کنید.
کتاب برایان تریسی به نام جادوی انضباط شخصی به عنوان منبعی مناسب برای داشتن انضباط فردی بخوانید و بیشتر با راهکار تقویت آن اشنا شوید.
موانع انضباط فردی چیست؟
دلایلی که باعث می شود شما از یک زندگی منظم دوری کنید و بیشتر با مشکلات نداشتن انضباط فردی روبه رو شوید، شامل موارد زیر است:
۱.نگرش منفی داشتن:
این که برایمان جا افتاده که داشتن نظم یعنی دوری از هر کار لذت بخش و تفریح، اشتباه است. شما با داشتن نظم بین زمان کار و استراحت، مرزی مشخص خواهید داشت. همیشه قانون مندی هم بد نیست! اصولا ما از نظم و قانون خوشمان نمی آید برای مثال: بستن کمربند خودرو قبل از این، کار غیر مهمی به حساب می آمد، ولی با افزایش تصادف های جاده ای واجباری شدن قانون بستن کمربند ایمنی؛ مردم مجبوربه انجام آن شدند. کم شدن آمار تصادف دلیل اهمیت آن را نشان داد و امروز به صورت خودکار مایل به بستن کمربند هستیم. چون تاثیر انجام دادن قانون را دیده ایم. پس شما با تغییر نگرش خود و داشتن انضباط فردی تاثیر آن را در زندگی خود خواهید دید. سپس با اراده قوی بعد از آن راحت تر انجامش خواهید داد. با مطالعه کردن مقاله راهکارهای علمی برای تقویت اراده در این باره بیشتر خواهید دانست.
۲. انگیزه کافی نداشتن:
در شروع، انجام هر کاری برای همه ما سخت است. شاید هیچ وقت انگیزه کافی برای شروع یک کار را نداشته باشیم. پس با انجام قدم های کوتاه و مستمر برای خودمان عادت های جدید و سودمند خواهیم ساخت و در مسیر انضباط فردی قدم خواهیم گذاشت. مقاله مسیرعادت را بساز راهنمایتان خواهد بود.
جمع بندی:
انضباط فردی یک سبک زندگی است و شما را به یک شرایط بهتر سوق می دهد. اگر شما خواهان زندگی ایده آل با چشم انداز زیبا در آینده خود هستید، داشتن تصمیمات امروز شما سازنده فردا خواهد بود. در مقاله چند راهکار کاربردی به شما ارائه دادیم که کمک می کند، انضباط فردی بخش مهمی از زندگی شما شود. شامل مواردی مانند:مدیریت زمان، هدف گذاری و کنترل احساسات بود.
هم چنین فهمیدیم موانعی وجود دارد که باعث می شود از زندگی منظم دوری کنیم و بیشتر با مشکلات نداشتن انضباط فردی روبه رو شویم. از جمله: داشتن نگرش منفی و نداشتن انگیزه کافی . در اخر این را به خاطر بسپارید که شاه کلید موفقیت شما انضباط فردی است. شما تا چه حد انضباط فردی دارید؟
نویسنده فریبا رضازاده
بدون دیدگاه